Dames verliezen van Olympia 28 vr 1 4-2

dinsdag 23 april 2019

Zaterdag 20 April stond er voor de dames een uitwedstrijd in Hasselt tegen Olympia 28 vr 1 op het programma. De thuiswedstrijd werd destijds gewonnen met 2-1. Met een uitgedunde selectie togen de dames naar Hasselt. Zelfs leidster  Hennie nam de voetbalschoenen mee en speelde door opgelopen blessures nog zo n 35 minuten mee en deed dat zeker niet onverdienstelijk. Ook ondergetekende sloot door omstandigheden iets later aan.

De dames kwamen op Bergkampse wijze op 0-1. Een steekbal van Suus op Romy werd door haar met een schitterende lob, in de loop, over de keepster bekroond tot doelpunt.

Olympia drong hierna fel aan en al snel schoten ze de gelijkmaker achter doelvrouwe Mies.

In de 2e helft kwamen de dames opnieuw op voorsprong. Nu was het Lieke die met een prachtige boogbal de keepster van de thuisclub kansloos liet. 1-2 Echter binnen 5 minuten maakte de thuisclub al de gelijkmaker. Een speelster van hun kon ongehinderd oprukken en bereikte een vrij staande speelster in de 16 en zij tikte de bal binnen. 2-2 Hierna waren de dames het een beetje kwijt en hier profiteerde Olympia van door nog 2 maal te scoren en wisten zo de eindstand op 4-2 te brengen.

Gemma liep in deze wedstrijd een op het oog zware knieblessure op. Bij een duel verdraaide ze haar knie en zij hoorde iets knappen van binnen. Hopelijk valt het mee dat zullen we in de loop van de week te horen krijgen.

Gemma sterke en beterschap vanaf deze kant.

De dames zijn as weekend vrij. De eerst volgende wedstrijd staat voor 4 mei op het programma.

Opstelling Mies willem Daphne Elies Jorien midden Diann Suus Lieke voor Romee Romy en Gemma wissels Alma en Hennie