Heerde ruim langs Zuidwolde (4-0)

woensdag 24 april 2019

Heerde heeft een ruime overwinning geboekt op Zuidwolde. Op een zonovergoten Sportpark Molenbeek was de thuisploeg op voorhand de favoriet en deze rol werd ruimschoots waargemaakt. Voor rust was Zuidwolde nog strijdlustig en maakte het de geelzwarten in de omschakeling meerdere malen lastig. De Heerdenaren scoorden op de juiste momenten, waarna het in de tweede helft weinig meer had te duchten. Voor Heerde nam Dennis Calkhoven zowel de openings- als de laatste treffer voor zijn rekening. Nick Wijenberg en Corstiaan Altenburg completeerden het kwartet.

Na de nederlaag bij Valthermond (1-0) en het mislopen van de periodetitel (Periode 2), rest Heerde een zo hoog mogelijke klassering op de ranglijst te behalen om zo alsnog een kroon op een succesvol seizoen te zetten. De geelzwarten draaien stevig in de subtop mee en dat was deze middag terug te zien in de krachtverhouding. Zuidwolde, dat strijd voor lijfsbehoud, werd met de rug tegen de muur gezet. Een rake kopbal van Dennis Calkhoven uit een hoekschop brak binnen 10 minuten al de ban. Zuidwolde zag in de omschakeling wel kansen om iets terug te doen en dook een aantal keren gevaarlijk op voor het doel van Heerde-goalie Mosterd. Die hield zijn doel, met hulp van zijn defensie, schoon. Ondertussen waren Raoul Wijenberg, Dennis Calkhoven en Daan Nijmeijer dichtbij een verdubbeling van de marge. Dat gebeurde uiteindelijk 5 minuten voor rust. Laatstgenoemde wist met een mooie steekbal spits Nick Wijenberg te bedienen; hij bleef oog in oog met de doelman koel. Ruststand 2-0.

Om Zuidwolde op scherp te zetten werd een donderspeech ingezet die tot in de Heerde-kleedkamer te horen was. De thuisploeg was zodoende gewaarschuwd en deed waar het de eerste helft ook mee geëindigd was: kansen creëren. Dit leverde al snel de genadeslag op. Corstiaan Altenburg passeerde handig een aantal Zuidwolde-verdedigers en speelde zich vrij op de rand van het strafschopgebied. Zijn inzet was zuiver: 3-0. Het duurde vervolgens tot de slotminuut voordat de score naar 4-0 getild werd. Het houtwerk en de Zuidwolde-doelman stonden vaak in de weg, maar Dennis Calkhoven was alsnog doeltreffend en bepaalde de eindstand.

Door deze zege bezet Heerde de 4eplaats op de ranglijst en is, daar waar Dalfsen en Lemelerveld strijden om het kampioenschap, nog in de race voor de titel “Best of the Rest”. Die titel zou tevens voldoende zijn voor een plek in de nacompetitie. Daar kan de formatie van trainer Bardy Verhoef in alle rust naar toewerken aangezien de eerstvolgende competitiewedstrijd pas op 12 mei op het programma staat. Dan reist Heerde af naar Beilen.

Scoreverloop:

9. Dennis Calkhoven 1-0, 39. Nick Wijenberg 2-0; 52. Corstiaan Altenburg 3-0, 90. Dennis Calkhoven 4-0.

Opstelling VV Heerde:

Vincent Mosterd; Dewi van Velsen, Rico Vos (70. Michael Wolf), Maarten Tuin; Raoul Wijenberg, Michel Calkhoven (75.Nick Boterman), Elkjar Dijkgraaf, Dennis Calkhoven; Daan Nijmeijer (75. Nick Schurink), Nick Wijenberg, Corstiaan Altenburg.