Heerde wint in Beilen (0-2)

maandag 13 mei 2019

Heerde heeft in de 23e speelronde de volle buit meegenomen uit Beilen. Vooral op basis van de 2e helft boekte Heerde een terechte overwinning. Met deze drie punten doen de mannen van trainer Bardy Verhoef goede zaken in de strijd om nacompetitie. Heerde bezet plek 4 met één punt achterstand op Rolder Boys, waar de geel-zwarten het volgende week tegen opnemen in Rolde.

In de eerste helft waren Heerde en Beilen aan elkaar gewaagd. Waar Heerde iets beter voetbal op de mat legde, kreeg Beilen in de eerste helft de grootste kans. Een kopbal van de buitenspeler van Beilen verdween voor Heerde net langs de goede kant van de paal. Heerde was daarentegen dichtbij via Raoul Wijenberg. Het duurde tot vlak voor rust voordat het 1e doelpunt viel. Dee bedrijvige Corstiaan Altenburg passeerde andermaal zijn directe tegenstander op rechts. Met een afgemeten voorzet bracht hij Nick Wijenberg in stelling. Een krachtige kopbal liet de Beilen keeper kansloos. 0-1 voor Heerde, wat tevens de ruststand was.

De 2e helft was duidelijk voor Heerde. Ook kregen de geel-zwarten nu meerdere kansen om de voorsprong uit te breiden. Met name Dennis Calkhoven was gevaarlijk, maar zowel zijn kopbal als zijn volley misten het doel op een haar na. Ook de gebroeders Wijenberg (Nick en Raoul) waren dichtbij de 0-2. Beilen creëerde de 2e helft slechts een enkel kansje, maar met een marge van slechts één doelpunt moest Heerde waakzaam blijven. Het duurde tot in de blessuretijd totdat Heerde de wedstrijd definitief in het slot gooide. Met een snel genomen vrije trap zette Corstiaan Altenburg Dennis Calkhoven aan het werk. Calkhoven draaide goed bij zijn man weg en met een bekeken schuiven in de lange hoek was de 0-2, een daarmee de winst, binnen.

Omdat de uitslagen op de andere velden ook positief uitpakten, deed Heerde vandaag erg goede zaken in de strijd om de nacompetitie. Volgende week speelt Heerde tegen een directe concurrent in de strijd: Rolder Boys. Spelers en staf hopen ook dan weer op de steun van de geel-zwarte achterban.

Opstelling VV Heerde: Vincent Mosterd, Dewi van Velsen, Rico Vos, Maarten Tuin©, Nick Boterman (80 Timo Olde Olthof); Dennis Calkhoven, Raoul Wijenberg, Elkjar Dijkgraaf (75. Mike Bronsink); Daan Nijmeijer (70. Nick Schurink), Nick Wijenberg, Corstiaan Altenburg.

Scoreverloop: 0-1 Nick Wijenberg (44e minuut), 0-2 Dennis Calkhoven (90e minuut).