Heerde in Grou uitgeschakeld voor promotie naar 1e klasse (GAVC – VV Heerde 2-1)

maandag 03 juni 2019

VV Heerde wist zich vorige week thuis tegen Germanicus te verzekeren van een ticket in de strijd om promotie naar de 1e klasse. Een historisch hoogtepunt in het bestaan van de club. Deze nacompetitie bracht Heerde naar Grou waar het mocht aantreden tegen 1e klasser GAVC. In Friesland zagen de geel-zwarten de droom uiteenspatten. Heerde leed bij rust nog wel met 0-1, maar was in de 2e helft geen schim van de ploeg die het de laatste weken was. In een tijdsbestek van vijf minuten gaf Heerde de wedstrijd weg. In het slotoffensief probeerde Heerde het nog wel met opportunistisch spel maar dat dat spel Heerde niet echt ligt, werd nog eens duidelijk. Ondanks het 2-1 verlies in Grou mag Heerde terugkijken op een zeer geslaagd seizoen waarin het meespeelde om de hoogste plaatsen in de 2e klasse.

In de 1e helft leek er voor Heerde nog weinig aan de hand. Waar de gastheren misschien wel meer balbezit hadden, was het toch vooral VV Heerde dat het meeste gevaar stichtte. Binnen een kwartier kwam Heerde dan ook op voorsprong. Uit een korte corner wist Corstiaan Altenburg spits Nick Wijenberg in stelling te brengen. Net als vorige week was zijn kopbal raak. 0-1 Heerde! GAVC nam meer het initiatief aan de bal, maar tot grote kansen leidde dat eigenlijk de hele 1e helft niet. In de tegenstoot kreeg Heerde die wel. Dennis Calkhoven was dichtbij de 0-2 en ook via de snelle Daan Nijmeijer en behendige Corstiaan Altenburg werd Heerde regelmatig gevaarlijk. De allergrootste kans kreeg Heerde vlak voor rust. Na wat gevaar in de 16 van Heerde hervatte doelman Vincent Mosterd het spel met een goede uittrap. Plots kon Nick Wijenberg alleen op het doel van GAVC af. Na een lange sprint ontbrak de precisie in zijn afwerking. Een 0-2 voorsprong had deze middag wel eens doorslaggevend kunnen zijn. Heerde ging echter met een 0-1 voorsprong de rust. Er leek geen vuiltje aan de lucht.

De 2e helft was Heerde echter geen schim meer van zichzelf. GAVC werd nu duidelijk de bovenliggende partij. Het lukte de geel-zwarten niet meer om het gewenste positiespel te spelen. Het duurde dan ook niet heel lang voordat de gelijkmaker in het mandje lag na een voorzet vanaf rechts. 1-1. Slechts enkele minuten later keek Heerde zelfs tegen een achterstand aan na een bekeken lobje over doelman Vincent Mostert. Heerde probeerde zich te herpakken, maar op de één of andere manier leek de ploeg ineens machteloos. Het dichtstbij de gelijkmaker was Heerde nog toen een voorzet van Corstiaan Altenburg overduidelijk met de arm gestopt werd, maar de scheidsrechter besloot niet te fluiten. Waar Heerde het vooral probeerde met lange ballen, iets waar niet de kracht van de ploeg ligt, werd juist GAVC gevaarlijk via de omschakeling. Het liet meerdere kansen onbenut om de voorsprong uit te bouwen. Zodoende eindigde de strijd in Grou in een 2-1 overwinning voor de thuisploeg. Daarmee is Heerde direct uitgeschakeld in de nacompetitie.

Ondanks de uitschakeling en de daaruit voortkomende teleurstelling heerst er ook trots bij Heerde. Voor het eerst in de clubgeschiedenis streed het mee om een plek in de 1e klasse. Deze selectie is tot veel in staat en met de aanwas van enkele talentvolle spelers is de rek er nog niet uit. De staf en spelers willen ook de trouwe aanhang bedanken voor de steun dit seizoen. Ook in Grou was de geel-zwarte aanhang weer ruim in de meerderheid. Tot volgend seizoen!

Opstelling VV Heerde: Vincent Mosterd, Dewi van Velsen (88. Rico Vos), Timo Olde Olthof©, Maarten Tuin, Michael Wolf (80. Roel Smit); Dennis Calkhoven, Elkjar Dijkgraaf, Mike Bronsink; Daan Nijmeijer (70. Nick Schurink), Nick Wijenberg, Corstiaan Altenburg.

Scoreverloop: 0-1 Nick Wijenberg (12e min.), 1-1 GAVC, 1-2 GAVC.