VV Heerde doet zichzelf erg tekort in Oerterp (2-2)

maandag 30 september 2019

In de 2e competitiewedstrijd van het seizoen trad Heerde aan in en tegen het onbekende VV Oerterp. Vorige week wist Heerde Beilen met 2-1 te verslaan op eigen veld door doelpunten van Dennis Calkhoven en Nick Wijenberg. Uiteraard wilden de geel-zwarten hier een 2e zege bij aanknopen en daar kreeg het ook alle kans voor. Echter net als vorige week miste Heerde scherpte in de afronding. Zeker 9 á 10 goede kansen leverde ook vandaag slechts twee doelpunten (Dennis Calkhoven en een eigen doelpunt) op. Zodoende keerde Heerde met slechts één punt terug naar Gelderland.

Al na 4 minuten kwam Heerde op voorsprong. Dennis Calkhoven werd door broertje Michel fantastisch bediend. Dennis omspeelde de keeper en rondde af. 0-1 Heerde! Lang kon Heerde niet van de voorsprong genieten. In de 8e minuut verdween een schot van 18 meter ongelukkig achter doelman Vincent Mosterd. De thuisploeg probeerde het vooral via opportunistisch spel, maar wist daarmee weinig echte kansen te creëren. Heerde daarentegen stapelde kans op kans. Maar o.a. Dennis Calkhoven, Michel Calkhoven, Elkjar Dijkgraaf en Daan Nijmeijer wisten helaas niet te scoren. Het was dan ook een verdediger van Oerterp die een diepe bal van Raoul Wijenberg op Daan Nijmeijer tot doelpunt promoveerde. Zo ging Heerde alsnog met een 1-2 voorsprong de rust in.

Na rust begon Heerde niet goed. De eerste 25 minuten lukte het niet zo makkelijk meer om kansen te creëren. In de 63e minuut kwam Oerterp wederom op gelijke hoogte door een slim genomen vrije trap. Dat was voor Heerde teken om gas te geven, want puntverlies in Oerterp was vandaag absoluut onnodig. Het 2e deel van de 2e helft waren daar ineens ook weer de kansen. Geen kleine kansen. Stijn Rorije, Daan Nijmeijer en Rico Vos wisten niet af te ronden. In de absolute slotfase kreeg Oerterp hoop en werd daarin ook nog tweemaal gevaarlijk.  Toch was het alsnog Heerde dat in blessuretijd de allergrootste kans kreeg om alsnog met drie punten naar huis te gaan. De ingevallen Arne Sellies kon alleen op de doelman af, maar wist deze kans helaas niet om te zetten in een doelpunt. Zodoende eindigde de wedstrijd in een 2-2 gelijkspel tot frustratie bij spelers en staf van VV Heerde.

Ondanks de frustratie is het nog altijd zo dat Heerde in twee wedstrijden wel legio kansen heeft gecreëerd. Hopelijk lukt het de geel-zwarten om volgende week thuis tegen LSC 1890 een groter percentage van de kansen te benutten. Wees allen welkom op Sportpark Molenbeek, aanvang 14.00 uur.

Opstelling Heerde: Vincent Mosterd, Rico Vos, Timo Olde Olthof, Maarten Tuin, Nick Boterman; Mike Bronsink, Raoul Wijenberg, Dennis Calkhoven (46. Stijn Rorije), Daan Nijmeijer, Elkjar Dijkgraaf, Michel Calkhoven (80. Arne Sellies).