VV Heerde overklast SV Dedemsvaart (8-0)

maandag 21 oktober 2019

In de 5e competitiewedstrijd van het seizoen mocht Heerde het opnemen tegen goede bekende SV Dedemsvaart. SV Dedemsvaart kent net als Heerde een wisselvallige start van het seizoen. Voorafgaand aan deze wedstrijd had Heerde één punt meer bij elkaar gevoetbald dan de oranjehemden. Voor Heerde telde er deze middag maar één ding en dat was de drie punten. In de voorgaande wedstrijden wisselde Heerde goede fases te veel af met mindere fases. De opdracht was dan ook helder. Goede fases in de wedstrijd langer vasthouden en jezelf belonen. Na 90 minuten voetbal kunnen we stellen dat dit aardig is gelukt. Gaat u er maar even voor zitten.

Heerde begon met veel energie aan de wedstrijd en in de eerste minuut was het al raak. Raoul Wijenberg pikte de bal op het middelveld op en gaf een steekbal op Stijn Rorije. Oog in oog met de doelman schoot Stijn de bal beheerst in de verre hoek, 1-0 Heerde. Vier minuten later was het weer raak. Een vrije trap van Mike Bronsink op randje zestien kon niet goed verwerkt worden door de keeper. Stijn Rorije was er als de kippen bij om de rebound binnen te schieten, 2-0 Heerde. Voor de trouwe supporters deed deze openingsfase veel lijken op de wedstrijd van vorige jaar tegen Dedemsvaart. Dit keer echter in het voordeel van Heerde. Na de 2-0 ging Heerde met dezelfde insteek verder. Veel druk vooruit en voetballend de aanvallers in stelling te brengen. Dit resulteerde in de 13e minuut in de 3-0 voor Heerde. Een goal uit het boekje. Een goede pass van achteruit van Timo Olde Olthof kwam aan bij Mike Bronskink. Mike gaf de bal strak en laag voor bij de 2e paal waar Stijn Rorije kon binnentikken. 3-0 voor Heerde en een hattrick voor Stijn binnen het kwartier. Na de 3-0 deden de gasten uit Dedemsvaart zo nu en dan ook van zich spreken. Heerde dreef het voetballend in deze fase soms iets te ver door waardoor onnodig risico werd genomen. De uitstekend keepende Vincent Mosterd had een aantal prima reddingen op goede schoten en een vrije trap. Aan de andere kant was er een uitgelezen kans voor Dennis Calkhoven en in de rebound Raoul Wijenberg om er 4-0 van te maken. De 4-0 kwam er in de 37e minuut alsnog. Een goede voorzet van Elkjar Dijkgraaf bereikte Stijn Rorije in het strafschopgebied. Stijn liet met zijn rug naar de goal de bal voor zich langs gaan en kon uit de draai zijn 4e goal(!) van de middag maken. Dit was tevens de rusttand.

De tweede helft. Waar Heerde rekende op een getergd en gebrand Dedemsvaart leken de gasten te kiezen voor wat meer defensieve zekerheid. Heerde had veelal de bal en Dedemsvaart probeerde er in de beginfase vanuit de omschakeling een aantal keren snel uit te komen. Veel meer dan een aantal corners leverde dit niet op. Dan Heerde weer. In de 55e minuut werd door een goede kantwissel de opkomende rechtsback Rico Vos vrijgespeeld. Niet zeuren maar poetsen moest Rico gedacht hebben. Met een vlammend schot in de korte hoek werd de ingevallen keeper van Dedemsvaart kansloos gelaten, 5-0 Heerde. Niet veel later werd de score uitgebreid naar 6-0. Mike Bronsink kon aanleggen vanaf een metertje of 25 en zijn handelsmerk etaleren. De keeper kon de bal alleen maar gehoord hebben en de bal sloeg verwoestend binnen. Na deze goal liep het balbezit voor Heerde op naar zo’n 80%. Dedemsvaart beperkte zich tot inzakken en Heerde tikte de bal rustig rond op zoek naar openingen. Waar Timo Olde Olthof even daarvoor nog de paal raakte was het in de 75e minuut wel raak. Een goed aangesneden hoekschop werd door de inlopende Timo bij de eerste paal vakkundig binnen gekopt, 7-0 Heerde. Een minuut later werd het ook meteen 8-0. De ingevallen spits Nick Wijenberg, die weer terug is van vakantie, ging goed door op een lange bal van Mike Bronsink. De afstemming tussen de centrale verdediger en de keeper was niet echt optimaal en Nick kopte de bal slim tussen beide heren door, 8-0 Heerde.

Na deze goal was er zeker nog een kwartier te spelen waardoor er even aan dubbele cijfers werd gedacht. Heerde was nog wel een aantal keren dreigend, maar echt grote kansen kwamen er niet meer. De geelzwarte doelpuntenmachine bleef daarom steken bij 8-0 met de doelpunten netjes verdeeld over twee helften. Al met al een fantastische overwinning voor de  geelzwarten.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen V.E.N.O op het programma. Voor Heerde een onbekende tegenstander. Heerde zal dit mooie resultaat ongetwijfeld een goed vervolg willen geven en zal met een gezonde dosis zelfvertrouwen afreizen naar Vollenhove. Uiteraard hopen wij weer gesteund te worden door onze trouwe supporters.

Opstelling Heerde: Vincent Mosterd, Rico Vos (60. Michel Calkhoven), Timo Olde Olthof, Maarten Tuin, Nick Boterman, Mike Bronskink, Dennis Calkhoven (85. Silvan Vos), Raoul Wijenberg, Corstiaan Altenburg, Stijn Rorije (60. Nick Wijenberg), Elkjar Dijkgraaf.