VV Heerde wint nipt bij hekkensluiter VENO (0-1)

maandag 28 oktober 2019

Na de eclatante 8-0 overwinning op Dedemsvaart stapte Heerde met vertrouwen de bus in richting Vollenhove voor de uitwedstrijd tegen VENO, dat puntloos op de laatste plek bivakkeert. Dat de ene wedstrijd de andere niet is bleek vandaag wel. In Vollenhove kwamen de geel-zwarten maar nauwelijks in het geliefde combinatiespel. Toch wisten de mannen van trainer Bardy Verhoef de overwinning uit het vuur te slepen. Het was wederom Stijn Rorije die deze middag scoorde en dat bleek achteraf ook het enige doelpunt van deze middag.

Op een zwaar veld liet Heerde zich deze middag te veel meeslepen in het opportunistische spel van de thuisploeg. Het eerste half uur kenden eigenlijk geen bovenliggende partij. VENO dwong Heerde vaak tot de lange bal en won bij fases vaker de 2e bal. Grote kansen kreeg de thuisploeg echter niet, en dat bleef eigenlijk de hele middag zo. Ook Heerde kwam echter nauwelijks tot kansen. Het duurde tot diep in de 1e helft voor de 1e kans te noteren was. Een kiezelharde vrije trap van Mike Bronsink belandde in de rebound voor de voeten van Corstiaan Altenburg. Die wist met links behoorlijk goed in te schieten, maar zijn inzet leidde niet tot de 0-1. Vanaf dat moment kwam Heerde wat los. Op slag van rust kwam Heerde alsnog op voorsprong. Na een bekeken bal van Corstiaan Altenburg kon Stijn Rorije alleen op de keeper af. Na een lobje over de keeper was het doel leeg en kon Stijn binnen werken. 0-1 Heerde bij rust!

Met alle goede bedoelingen stapte Heerde de 2e helft het veld op. Toch bleek al snel dat deze wedstrijd tegen de hekkensluiter niet op schoonheid gewonnen ging worden. Het spel bleef matig. Positief is dat de thuisploeg ook niet tot kansen kwamen, enkel een tweetal schoten vanaf een meter of 20. Heerde kreeg via Dennis Calkhoven en Corstiaan Altenburg mogelijkheden om tot scoren te komen, helaas zonder resultaat. In de slotfase ging de thuisploeg logischerwijs nog opportunistischer spelen. Heerde maakte niet optimaal gebruik van de geboden ruimte. Wel kreeg het via Nick Wijenberg nog de mogelijkheid om de wedstrijd op slot te gooien. Op aangeven van Stijn Rorije kwam Nick echter net te dicht op de keeper. Na ruim 90 minuten vond de scheidsrechter het mooi geweest en kon Heerde opgelucht ademhalen.

Zeker niet de beste wedstrijd van het seizoen van Heerder-zijde. Des te lekkerder zijn de drie punten. Volgende week speelt Heerde thuis tegen Zuidwolde, dat deze ronde Oerterp met maar liefst 6-0 op zij zette. Heerde kan dus een ploeg met vertrouwen verwachten. Spelers en staf hopen wederom op de ondersteuning van de geel-zwarte aanhang.

Opstelling Heerde: Vincent Mosterd, Rico Vos (70. Michel Calkhoven), Timo Olde Olthof, Maarten Tuin, Nick Boterman; Mike Bronsink, Raoul Wijenberg, Dennis Calkhoven; Corstiaan Altenburg (87. Brian Hegen), Stijn Rorije, Elkjar Dijkgraaf (70. Nick Wijenberg).