Heerde neemt punt mee uit Emmeloord (1-1)

maandag 11 november 2019

SC Emmeloord – VV Heerde was het affiche op een zonnige zondag. Beide ploegen kunnen onderhand bekenden van elkaar genoemd worden nu men voor het 3e jaar op rij bij elkaar in de competitie zit. De balans is met 3 overwinningen in het voordeel van Heerde, maar Emmeloord valt dit seizoen op door goede resultaten, ook in het bekertoernooi. Heerde kon zijn borst dus nat maken. Heerde kwam deze middag op voorsprong, gaf een uur lang eigenlijk geen kans weg (al creëerde het zelf ook weinig), maar in de 66e minuut kwam Emmeloord langszij. In het restant kreeg Emmeloord de beste kans op de overwinning, waardoor Heerde uiteindelijk kon leven met een punt.

In een behoorlijk gelijk opgaande wedstrijd had Heerde de 1e helft meer de controle. Het leidde echter niet tot grote kansen. Wel namen Mike Bronsink en Corstiaan Altenburg het doel onder vuur van afstand, helaas zonder succes. Aan de overkant probeerde ook de linksbuiten van Emmeloord het van afstand, maar dit schot was geen enkel probleem voor de sterk keepende Vincent Mosterd. In de 24e minuut was het wel raak voor Heerde, en hoe! Na een mooie combinatie met Stijn Rorije was het Elkjar Dijkgraaf die verwoestend uit haalde en Heerde op 0-1 zette! Even later kwam Heerde er wederom gevaarlijk uit via Stijn Rorije en Nick Wijenberg, maar deze aanval ontbeerde net de finesse om tot grote kans te leiden. Emmeloord probeerde nog wel voor rust op gelijke hoogte te komen, maar verder dan enkele voorzetten kwam het niet.

Na rust een wat ander spelbeeld. Over de hele 2e helft gezien was Emmeloord juist de bovenliggende partij, al bleven de verschillen klein. In de 60e minuut kreeg Emmeloord pas haar eerste echte kans via een kopbal. Heerde kwam daar goed weg, maar 6 minuten later was het wel raak. Balverlies van Heerde, snelle omschakeling Emmeloord en het was Bastian Tabak die stand weer gelijktrok: 1-1. Het spel golfde op en neer. Emmeloord bleef gevaarlijk vanuit de omschakeling. Heerde werd nog 1x echt gevaarlijk toen Dennis Calkhoven de ingevallen Arne Sellies slim bediende. Arne’s voorzet vond helaas geen medespeler. Uiteindelijk mocht Heerde blij zijn dat het met een punt vertrok, want in de 86e minuut kreeg de gevaarlijke linksbuiten van Emmeloord een eigenlijk niet te missen kans. Gelukkig voor de geel-zwarten miste hij de bal toch volledig. Ook een laatste vrije trap van Emmeloord verdween voor Heerde aan de goede kant van de paal achter het doel. Eindstand 1-1.

Heerde kon leven met een punt en is nog altijd ongeslagen op vreemde bodem. Volgende week speelt Heerde het restant uit van de gestaakte wedstrijd tegen Zuidwolde. Met nog ruim 35 minuten op de klok zal het gaan stormen op Sportpark Molenbeek en hopen wij, ondanks het korte format, dat onze aanhang hierbij voor de nodige steun zorgt.

Opstelling Heerde: Vincent Mosterd, Rico Vos, Raoul Wijenberg, Maarten Tuin, Nick Boterman (73e Arne Sellies); Mike Bronsink, Corstiaan Altenburg, Dennis Calkhoven; Stijn Rorije (57e Michel Calkhoven), Nick Wijenberg, Elkjar Dijkgraaf (89e Silvan Vos).