Heerde 2 wint eerste bekerwedstrijd van het seizoen

donderdag 27 augustus 2015

Het balletje rolt weer bij Heerde 2. Na enkele weken weer in training te zijn geweest stond afgelopen weekend de eerste bekerwedstrijd van het nieuwe seizoen op het programma. In een poule met Overwetering 4, Broekland 2 en Wijhe 5 was Overwetering de eerste tegenstander van Heerde 2. Op een zonovergoten Sportpark Molenbeek was Heerde na 90 minuten voetballen met 4-2 te sterk.

In een 4-3-3 formatie begon Heerde aan de wedstrijd en was het in de eerste 30 minuten de betere ploeg. Met name het positiespel verliep goed bij Heerde waarmee ze het Overwetering lastig wisten te maken. Tuurlijk zaten er af en toe wat kleine schoonheidsfoutjes, maar wat wil je in de eerste echte wedstrijd van het nieuwe seizoen. In de 18e minuut wist Heerde het overwicht om te zetten in een doelpunt. Via de rechterkant werd een aanval goed opgezet waarna Maikel Bekamp de bal in het strafschopgebied ontving. Met de goal in z'n rug legde hij de bal terug op de 16-meter waar Diederik Lagerweij klaar stond en de bal in de verre hoek plaatste, 1-0. Heerde drukte door breidde de voorsprong in de 25e minuut uit. Linksbuiten Joris Nak leverde een panklare voorzet op het hoofd van Maikel Bekamp die de bal diagonaal binnen knikte met het hoofd, 2-0. Hierna zakte het spel van Heerde iets terug, waarna Overwetering zich terug in de wedstrijd probeerde te knokken. Overwetering, dat het met name via hun spits probeerde, wist 10 minuten voor rust de aansluitingstreffer te vinden. Heerde werd op het middenveld afgetroefd waarna Overwetering er snel uit counterde. Een steekpass op de spits van Overwetering door het centrum van de verdediging van Heerde (waar de buitenspelval met weinig succes werd toegepast) zette hem in een 1-op-1 situatie met Mark van de Kuijt. Hij omspeelde Mark waarna hij de bal voor het intikken had, 2-1.

Met enkele positionele wijzigingen begon Heerde aan de tweede helft. Na 10 minuten voetballen kon de keeper van Overwetering voor de derde keer vissen. Diederik Lagerweij wist de bal op het middenveld goed te onderscheppen waarna hij Maikel Bekamp inspeelde. Deze stelde Lars Olde Nordkamp in een gunstige positie die de bal beheerst binnen schoot, 3-1. Overwetering gaf zich niet gewonnen en bleef het via hun spits proberen. Heerde speelde goed voetbal. Wist de bal lang in de ploeg houden, maar moest in de 71e minuut toch buigen voor de spits van Overwetering. Deze werd goed diep gestuurd en verschalkte Mark van de Kuijt vanaf de rand strafschopgebied met een lob, 3-2. Heerde bleef geconcentreerd door voetballen en schakelde weer een tandje bij. 10 minuten voor het einde van het fluitsignaal scoorde Lars Olde Nordkamp z'n tweede van de dag door een goede voorzet van Bas Balster in tweede instantie binnen te tikken, 4-2. In de resterende minuten speelde Heerde de wedstrijd vakkundig uit en kwam het niet meer in de problemen, waardoor de overwinning naar Heerde ging.

Voor Heerde een uitstekende overwinning. Zeker gezien de manier waarop Heerde speelde in de eerste echter wedstrijd van het nieuwe seizoen. Op 30 augustus 2015 staat de tweede bekerwedstrijd op het programma. Tegenstander zal dan Broekland 2 zijn, dat zijn eerste wedstrijd met 0-4 wist te winnen van Wijhe. De wedstrijd zal gespeeld worden op Sportpark 't Horsthuis en aanvangen om 11:15. Bij winst heeft Heerde zich vrijwel zeker verzekerd van de volgende ronde in het bekertoernooi.

Scoreverloop: 18e 1-0 Diederik Lagerweij, 25e 2-0 Maikel Bekamp, 34e 2-1 Overwetering, 56e 3-1 Lars Olde Nordkamp, 71e 3-2 Overwetering, 80e 4-2 Lars Olde Nordkamp

Opstelling: Mark van de Kuijt; William Remmers (46e Bas Balster), Diederik Lagerweij ©, Hessel van Lohuizen (46e Reinier Simens), Carlo Wensink; Robert Bronsink, Arne Sellis, Dirk Buter (46e Thijs Stalenhoef); Maikel Bekamp, Martin Roke (46e Lars Olde Nordkamp), Joris Nak (46e Koen Menning)