VV Heerde dieper in de nesten na nieuwe nederlaag tegen Heeten (1-3)

maandag 07 december 2015

VV Heerde heeft zichzelf een enorm slechte dienst bewezen door thuis van directe concurrent Heeten te verliezen. Het ‘zes-punten-duel’ had voor de ploeg van trainer Gerrit Brouwer de opmaat moeten worden naar een serie goede resultaten voor de winterstop. De inspiratieloze geelzwarten werden echter slachtoffer van hun eigen matige prestatie op deze voetbalmiddag. Na 90 minuten stonden er drie tegentreffers op het scorebord en nog maar 10 Heerdenaren op het veld. Beide helften begon Heerde dominant, maar deze dominantie ebde in beide gevallen ook zichtbaar weg waarbij Heeten zichzelf op de juiste momenten beloonde. Voor Heerde wist Dewi van Velsen bij een 0-3 stand de hatelijke nul van het scorebord te schieten, maar het leed was reeds geleden. De degradatiezonde zal zodoende niet meer voor de winterstop verlaten worden, waarbij de Heerdenaren zich zodoende aanstaande zondag in en tegen Vaassen geen nieuwe uitglijder kunnen veroorloven.

De opdracht waar Heerde deze middag voor stond was gezien de ranglijst niet moeilijk te raden: koste wat kost winnen. De geelzwarten startten niet groots maar waren wel de baas over de gasten uit Heeten, die op de ranglijst met even zoveel punten als Heerde (8) op doelsaldo een plekje hoger stonden. Er waren de nodige voorzetten vanaf de vleugels maar de groenwitte defensie maakte deze relatief eenvoudig onschadelijk. De grootste kans ontstond uit een verre ingooi die door spits Nick Wijenberg werd verlengd tot aan zijn tweelingbroer Raoul. Van dichtbij poeierde hij de bal voorlangs in plaats van tussen de palen. Geen voorsprong voor de thuisploeg en ondertussen worstelde Heeten zich wat vaker richting de Heerder speelhelft. Nadat Heeten een doelpunt afgekeurd zag worden, had Heerde gewaarschuwd moeten zijn. Maar bij een corner vlak voor rust was het toch raak. Invaller Korijn Schrijver kopte bij de eerste paal de scherp aangesneden hoekschop hard achter doelman Django van der Landen: 0-1. Ondertussen hadden beide teams al een keer moeten wisselen. Heerde verloor Mike Bronsink en Heeten op haar beurt Chiel van Dartel; beide met ogenschijnlijk vervelende enkelblessures. Ruststand 0-1.

De tweede helft probeerde Heerde, dat niet in de wedstrijd zat, uit een ander vaatje te tappen. Dit ging zo’n 10 minuten redelijk, waarbij Maikel Bekamp het dichtst bij de 1-1 was. Zijn vrije schietkans verdween via (de hand van?) een Heeten-verdediger en de goalie naast het doel. Heerde nam risico door ruimte achterin weg te geven in een tegenstoot in de 60e minuut was bepalend. Een Heeten-aanvaller werd diep gestuurd en wist doelman Van Der Landen buiten zijn zestien te omspelen; Jeffrey de Weerd probeerde hem in een ultieme poging te stuiten maar deed dit onreglementair. De logische rode kaart en een verzilverde penalty gooide de wedstrijd al vroeg in het slot. Nadat de daaropvolgende aanval voor Heeten ook een succesvol einde kende (Schrijver tikte een uitgespeelde aanval binnen) was de misère voor de thuisploeg compleet: 0-3. Verwoede pogingen om de stand dragelijker te maken leverde nog wel een eretreffer op. Nick Wijenberg bracht de Heeten-goalie bij het uitverdedigen in de problemen en hij schoof de bal in de voeten van Dewi van Velsen. Hij maakte voor een open doel geen fout en bepaalde eindstand op 1-3.

De eindsprint richting de winterstop is met twee nederlagen op rij voor Heerde een slakkengang geworden. Er rest de geelzwarten nog 1 competitiewedstrijd in 2015 om de uitgangspositie iets gunstiger te laten zijn met het oog op het vervolg van het seizoen. Een driepunter in Vaassen moet hiervoor zorgen en Heerde heeft exact een week om hier een passend strijdplan voor te verzinnen. Alle voetbalclichés van “tandje erbij” tot en met “uit een ander vaatje tappen” zijn van toepassing op de Heerdenaren, waarbij men vooral het goede gevoel en de organisatie van de reeks wedstrijden vóór Heeten weer op zal moeten pakken. Aanstaande zondag bent u als toeschouwer van harte welkom bij de derby op De Kouwenaar te Vaassen, aanvang 14:00 uur.

Scoreverloop:
42. Korijn Schrijver 0-1; 63. Jordy van Dartel 0-2 (strafschop), 64. Korijn Schrijver 0-3, 80. Dewi van Velsen 1-3. Rode kaart: 62. Jeffrey de Weerd (Heerde, neerhalen doorgebroken speler).

Opstelling VV Heerde:
Django van der Landen; Timo Olde Olthof, Michael Wolf ©, Maarten Tuin, Jeffrey de Weerd; Mike Bronsink (30. Dewi van Velsen), Maikel Bekamp, Raoul Wijenberg; Roel Smit, Nick Wijenberg, Corstiaan Altenburg (75. Arne Sellies).