VV Heerde met overwinning op Vaassen de winterstop in (1-0)

vrijdag 18 december 2015

VV Heerde heeft zichzelf een goede dienst bezorgd door in de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop de volle buit te pakken. Op bezoek bij streekgenoot Vaassen won de ploeg van trainer Gerrit Brouwer met 1-0 door een doelpunt in de tweede helft van Roel Smit. Met deze overwinning behouden de geelzwarten de aansluiting met de middenmoot van de Zondag 3e Klasse B, waardoor men zich in het nieuwe jaar met frisse moed richting een veilige plek op de ranglijst mag gaan spelen.

In Vaassen was het de thuisploeg die in de beginfase het initiatief naar zich toe trok en een aantal mogelijkheden wist te creëren. Deze middag bleek Heerde-doelman Django van der Landen echter onpasseerbaar. Uit een hoekschop tikte hij een kopbal van Benjamin Hagen knap over de lat en in een 1-op-1 situatie maakte hij een goede kans onschadelijk. De geelzwarten probeerden vanuit de omschakeling tot voetbal over de flanken te komen en dat lukte met regelmaat. De combinatie Roel Smit-Nick Wijenberg liep blij vlagen ouderwets vlot, waarbij eerstgenoemde uiteindelijk het dichtst bij een treffer was. Een schot van buiten de zestien meter belandde net naast de verkeerde kant van de paal. Voor het publiek was het spektakel niet groots, maar degradatievoetbal gaan doorgaans niet hand in hand met goed voetbal. Ruststand 0-0.

Na de thee was het Heerde dat de controle over het duel naar zich toe trok en meer aanvallende impulsen wist te produceren. Dreiging via spits Nick Wijenberg en middenvelder Raoul Wijenberg was door het robuuste verdedigingscentrum van Vaassen onschadelijk te maken, maar op verschillende initiatieven van Roel Smit moest Vaassen doorgaans het antwoord schuldig blijven. Halverwege de tweede helft drukt Smit opnieuw van ruime afstand een schot af op het doel van Vaassen. Ditmaal mikte hij met zijn schuiver tussen de palen en moest de blauw-witte goalie het antwoord schuldig blijven: 0-1. Heerde zat op rozen en kreeg mogelijkheden om de wedstrijd in het slot te gooien nadat de thuisploeg een aantal keer aanvallend wisselde. Toch kreeg Vaassen 10 minuten voor tijd de ultieme kans op de gelijkmaker, nadat de bal na wat duw- en trekwerk in het strafschopgebied op de stip ging. Wouter van Lent mikte deze buitenkans naast het doel, waarna de Heerdenaren “de pot dicht” hielden. Eindstand 0-1.

Met deze overwinning gaan de geelzwarten, na een moeizame eerste competitiehelft, alsnog met een positief gevoel de winterstop in. Hier zal men uitgerust en scherp uit moeten komen, want de competitie wordt hervat met een uitwedstrijd tegen Robur et Velocitas, waar in de thuiswedstrijd een zware nederlaag tegen werd geleden (0-4). Alles zal in het teken moeten staan om Heerde te behouden voor de 3e Klasse, een uitdaging die de geelzwarten in het verleden vaker aangingen en realiseerden. De selectie en technische staf wenst haar achterban fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar met veel geelzwarte successen!

Scoreverloop SV Vaasen – VV Heerde
70. Roel Smit 0-1

Opstelling VV Heerde:
Django van der Landen; Elkjar Dijkgraaf, Timo Olde Olthof, Michael Wolf ©, Maarten Tuin; Maikel Bekamp, Tristan Keijl (75. Arne Sellies), Raoul Wijenberg; Roel Smit, Nick Wijenberg, Corstiaan Altenburg.