Game shot and the championship.......!!!!!

dinsdag 22 december 2015

Waren de woorden die mastercaller Kommer afgelopen zaterdag 12 december uitsprak toen Michael Wolf en Marvin vd Haar de titel beste Koppel van vv Heerde op hun naam mochten schrijven.
Een leuke geldprijs viel hen ten deel.

Zaterdag 12 december was het weer zover, het jaarlijks terugkerende gesloten koppeltoernooi van de vv Heerde. Tegenwoordig niet meer helemaal gesloten maar deels gesloten waardoor ook familie en vrienden met een vv Heerde lid mee kunnen doen.
Het was al vroeg druk in de kantine en al voor de “spreekwoordelijke” tap open was stonden de voetballers die omgetoverd waren tot heuse darters warm te gooien. Of men nou eigen of geleende pijlen had, iedereen was even fanatiek.

Om iets voor half 1 maakte de toernooicommisie bekend wat de poule indeling was en al snel werd duidelijk dat er gezellige poules ontstonden. Met 3 poules van 4 en 1 van 5 begon het toernooi om iets over half 1. Dat het onderling goed zit tussen de leden van onze club bleek maar uit het feit dat per poule een pot met lapgeld werd gemaakt om daaruit elkaar te voorzien van een natje.

Na een spannende poule fase moest er 1 tussenronde gespeeld worden om weer gelijk in aantal teams te komen. Na deze tussenronde ging het toernooi direct verder met de kwartfinales van zowel de winnaars als de verliezersronde.
Na vele spannende partijen en met diverse favorieten in beide rondes uitgeschakeld begon de verliezersronde tegen kwart over 5 met de finale. In die verliezersronde stonden het koppel Raymond en Patrick v Velsen tegenover Dewi v Velsen en Dennis Calkhoven. Dat er ook in de verliezersronde toppers stonden bleek wel uit het feit dat Raymond in de halve finale de winst naar zicht toe trok met een 109 en een 116 finish. De finale ging over best of 3 omdat de teams dit onderling besloten hadden. Uiteindelijk was het duo Dewi en Dennis die aan het langste eind trokken en de beste verliezers werden.
In finale van de winnaarsronde kwamen Michael Wolf en Marvin vd Haar in actie tegen de neefjes Tristan en Kevin Keijl. Het werd een echte finale. Met opkomstmuziek, een mastercaller en een uitzinnig publiek leek de kantine van vv Heerde wel op het befaamde Ally Pally.
De ervaren neven Keijl leken het beste bestand tegen de druk van de finale en kwamen al snel op een 2-0 voorsprong maar toen het duo Wolf – vd Haar eenmaal de schroom van zich afgegooid hadden was er geen houden meer aan. Met een 4-2 overwinning pakten ze het “gesloten” koppeltoernooi van vv Heerde.

Al met al was het een zeer geslaagde middag die op 23 januari een vervolg krijgt met een open koppeltoernooi waar dus zowel leden als niet leden aan mee kunnen doen.