Open koppeltoernooi V.V. Heerde ook groot succes.

maandag 08 februari 2016

Na het gesloten koppeltoernooi afgelopen december was er op 23 januari jongstleden ook de mogelijkheid voor niet leden om mee te doen bij de vv Heerde.
Het open koppeltoernooi  (wederom georganiseerd door dartteam de Spikke en de supportersvereniging Heerde) was net als het gesloten toernooi een groot en misschien zelfs wel een groter succes gezien het aantal inschrijvingen.

De kantine van de vv Heerde heeft ruimte voor max 30 koppels en op 1 koppel na zat het toernooi vol. Om 12.00 uur ving het toernooi aan met 29 koppels in 6 poules.

De 1e 180 werd al vrij snel gegooid door Vincent Lagendijk die maar al te graag de consumpties in ontvangst nam voor deze prestatie.

Nadat de stofwolken weg waren getrokken van de poulewedstrijden en de 1e knock out rondes bleven de halve finales over in de winnaars en de verliezersronde.
De halve finales van de verliezersronde ging tussen het koppel Marvin/Berend tegen Evert/Hans en Marcel/Vincent tegen Harmen/Hendrik waarbij aangetekend dient te worden dat Evert en Hans via een heus familieduel met Bennie en Maarten de halve finales bereikt hadden.
Na 2 spannende halve finales waren het uiteindelijk de koppels Marvin/Berend en Harmen/Hendrik die de finale haalden. In die finale waren Harmen en Hendrik net wat sterker dan Marvin en Berend en gingen dan ook met de winst aan de haal.

In de halve finale van de winnaarsronde waren het de koppels Robert/Rene tegen Alfred/Jeroen  en Edwin/Rick tegen Rene/Ericjan. Na 2 zeer spannende partijen rolde de finale Alfred/Jeroen tegen Rene/Eric-jan uit de koker. In een Heerdes/Wapenvelds onderonsje waren het uiteindelijk “de padden” Alfred en Jeroen die het toernooi op hun naam schreven.

De hoogste 100+ finish was voor het 2e toernooi op rij een prooi voor Stephan de Weerdt die 115 uitgooide. Hij ontving een pakket Tiroolse lekkernijen aangeboden door dartteam de Spikke.

Op 18 maart aanstaande is er wederom een toernooi in de kantine van de vv Heerde, deze is echter alleen toegankelijk voor leden en zal een single toernooi zijn. Hierin zal bepaald worden wie de beste darter is van de vv Heerde.