• Nieuwsbrief 21 januari 2021

 • Beste leden, jeugdleden, ouders/verzorgers van jeugdleden,

  Allereerst wenst het bestuur u een gezond, gelukkig en vooral sportief nieuw jaar. Helaas kon de gebruikelijke nieuwjaarsbijeenkomst niet plaatvinden vanwege de Coronamaatregelen maar we hopen dat dit volgend jaar gewoon weer kan.

  1. Lock down verlengd tot 9 februari a.s.
  Hoewel de Lock down is verlengd is er toch licht aan het einde van de tunnel door de komende vaccinaties. De KNVB heeft de beslissing “wat te doen met de competitie?” verschoven naar de week van 9 februari a.s. Het is dus nog even geduld hebben en volhouden. Gelukkig mag de jeugd nog wel samen trainen en wordt er alles aan gedaan om toch leuk en sportief bezig te zijn. De jaarlijkse vrijwilligersbijeenkomst die altijd plaats vind in maart/april laten we zo mogelijk wel doorgaan maar op een later te bepalen tijdstip.

  2. Heerde 1 naar de zaterdag
  Omdat het houden van een jaarvergadering niet mogelijk was (hoogst waarschijnlijk zelfs ook niet op 20 maart a.s.) is plan van aanpak half december per mail of per brief naar alle leden toegezonden. Dit heeft enkele reacties opgeleverd die variëren van begrip tot bezorgdheid. Met de briefschrijvers die vooral zorgen hebben geuit heeft het bestuur gesproken waarna ook bij hen begrip is ontstaan. Dit komt vooral omdat het gehele eerste elftal met de technische leiding opnieuw heeft laten weten komend seizoen toch echt de overstap te willen maken. Het tweede elftal speelt inmiddels al op zaterdag en ook de jeugd wil op zaterdag blijven spelen. Gezien ook de resultaten uit het plan van aanpak is er dan ook geen redenen meer om niet met de wens van de spelers en staf mee te gaan of het besluit hierover uit te stellen. Het bestuur heeft daarom besloten het verzoek in te willigen en de KNVB hiervan op de hoogte te stellen. Het bestuur is zich er van bewust dat dit pijn doet bij met name veel van onze oudere leden maar wij hopen toch op begrip en medewerking, want alleen samen hebben de geel-zwarten een mooie toekomst.

  3. Verlenging contracten trainers vv Heerde 1 en JO19.
  Onlangs zijn de contracten van de trainers Daniël Holman (vv Heerde 1) en William Hulshof (JO 19) met een jaar verlengd. Daniël heeft, net als de gehele selectie, aangegeven de overstap te willen maken naar de zaterdag en promotie van de vierde naar de derde klasse zaterdag als een uitdaging te zien.

  4. Vervanging veldverlichting door LED verlichting.
  Het bestuur heeft enig tijd geleden een onderzoek naar duurzaamheid laten uitvoeren door het bureau Klimaatroute betaald door de KNVB. Hieruit blijkt dat vv Heerde met LED verlichting € 3.500,00 tot € 4.000,00 per jaar kan besparen op stroomkosten. Bekend is dat al een flink deel van de huidige lampen stuk zijn en vervangen moeten worden. Kosten per lamp €250,00. Het bestuur heeft daarom een drietal offertes opgevraagd voor vervanging door LED verlichting. Dit vergt een flinke investering maar deze kan worden betaald uit de post groot onderhoud. Daarbij is het nu nog mogelijk gebruik maken van de BOSA subsidieregeling waarbij 30% van alle kosten worden vergoed. Een keuze voor leverancier moet nog worden gemaakt maar het betekent wel dat over enige tijd alle lampen op veld 1 en 3 zullen worden vervangen door LED lampen. Met vriendelijke groeten, Bestuur vv Heerde