• Nieuwsbrief VV Heerde 29 september

 • Onderwerp:  Nieuwe Coronaregels

  Geen publiek bij wedstrijden en trainingen

  Kantine dicht.

   

  Heerde: 29 september 2020

  Beste leden, ouders, verzorgers van leden. 

  Bij de persconferentie van gisteren heeft het kabinet nieuwe maatregelen afgekondigd. De maatregelen zijn vooral gericht op het terugdringen van het aantal contactmomenten. Dit is nodig om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De landelijke maatregelen gelden vanaf heden (datum nieuwsbrief) 18.00 uur en zijn in elk geval voor de komende 3 weken van kracht, tot 20 oktober. Heel erg jammer, maar deze maatregelen hebben natuurlijk ook gevolgen voor vv Heerde.

  De eerste regel die voor ons gevolgen heeft is dat de sportwedstrijden, voor zowel voor het profvoetbal als wel voor het amateurvoetbal (ook de trainingen) plaats vinden zonder publiek.

  De tweede belangrijke maatregel is dat alle sportkantines, dus ook de onze, de komende drie weken zijn gesloten. Dus na de wedstrijden of trainingen niet meer blijven maar direct naar huis.

  Wij beseffen dat dit niet leuk en zelfs buitengewoon vervelend is maar het is helaas nodig. Maar het belangrijkste is wel…… we kunnen blijven voetballen.

  Het verbod op publiek langs de kant bij sportwedstrijden en trainingen geldt óók voor ouders/verzorgers van sportende kinderen. Het wordt, zoals in de persconferentie naar voren kwam, weer een kwestie van het kind afleveren bij de poort van het sportpark. Uitzondering alleen als het nodig is bij de aller kleinsten.

  Voor uitwedstijden van de jeugd geldt dat ouders/verzorgers die rijden wel kunnen blijven. Zij worden, net als de trainers en de leiders, gerekend tot de begeleiding. Zij mogen dus wel naar de wedstrijd kijken. Maar ouders of verzorgers van kinderen van het thuisspelende team mogen dit dus niet. De KNVB geeft aan op hun site dat alle competities, de komende drie weken doorgaan volgens het huidige speelschema.

  Hoe deze regels er in de praktijk uit gaan zien wordt de komende tijd bekeken. Ongetwijfeld zijn er nog veel vragen. Het bestuur houdt dit in de gaten en zal u zo snel mogelijk op de hoogte stellen van ontwikkelingen. Ook de KNVB werkt namelijk hard aan het verduidelijken van alle maatregelen voor het voetbal. Meer gedetailleerde informatie volgt nog en wordt gepubliceerd op de site knvb.nl.

  Tot slot is het bestuur nog steeds op zoek naar vrijwilligers (ouders/verzorgers) die bereid zijn toe op de naleving van de maatregelen. Want ook al is geen publiek toegestaan we moeten wel zicht houden op de naleving. Laten we er met zijn allen het beste van maken. Als we allemaal de maatregelen  echt serieus nemen is het hopelijk weer snel voorbij.

   

  Met vriendelijke groeten, bestuur vv Heerde.

   

  Rijdende ouders van uit spelende club wel welkom bij wedstrijden van jeugd tot 17 jaar

  Nu er de komende drie weken alleen gevoetbald mag worden zonder publiek in het amateurvoetbal, roept dat veel vragen op. Wie is nog welkom en wie niet?

  1.Ik moet rijden voor het team van mijn zoon of dochter naar een uitwedstrijd. Moet ik dan de hele wedstrijd op de parkeerplaats wachten?

  Nee, dat hoeft niet als het gaat om wedstrijden van jeugd tot en met 17 jaar. Chauffeurs vallen dan onder ‘teambegeleiding’ en mogen de wedstrijd bekijken.        Bij de teams O19 jaar (voormalige A-junioren) moeten de chauffeurs bij uitduels buiten wachten.

  2. Ik wil naar de thuiswedstrijd van mijn zoon of dochter kijken. Mag dat?

  Nee, dan moet u thuisblijven. Ook niet als u uw zoon of dochter met auto naar de accommodatie heeft gebracht. U geldt dan als toeschouwer.

  3. Ik wil de training van mijn kind bekijken.

  Ook dat is niet meer mogelijk, net zoals in de periode van eind april tot eind juni. Ouders zijn tot 20 oktober niet welkom op de trainingen. Ze moeten buiten de toegangspoort wachten.