• Onze eerste competitie wedstrijd... (Heerde VR1)

22 sep 2020
  • Zaterdag 19 september was het dan zover, de eerste competitiewedstrijd van het seizoen. Na vorige seizoen nog geacteerd te hebben in de vierde klasse is er dit seizoen voor gekozen om een klasse lager te gaan voetballen. Na een goede voorbereiding van oefenwedstrijden en bekerwedstrijden, 3 keer winst, 1 keer gelijk en 1 keer verlies (de winst en verlies waren tegen vierde klassers) gingen we vol zelfvertrouwen richting Vaassen om daar aan te treden tegen de dames van VIOS VR3.

De technische staf had al wel aangeven in de bespreking dat de mogelijk er zou zijn dat er dames van VIOS VR1 mee zouden kunnen doen omdat dit team geen competitieverplichtingen had. Eninderdaad verschenen er een aantal speelsters uit Vrouwen 1 om aan te sluiten. Na de schrik bij enkele speelsters van Heerde sloeg deze heel snel om naar de wil om deze wedstrijd te winnen Na een goede warming-up begon de wedstijd op een lekker natuurgrasveld. De opdracht was om vanaf minuut één scherp en geconcentreerd aan de wedstrijd te beginnen en dat was niet tegen dovemans oren gezegd. Het gelijk druk zetten resulteerde in een corner voor Heerde in 3de minuut, deze werd weggewerkt voor de VIOS defensie na het opvangen van de bal door ons werd er in de aanval die daar uit voortvloeide door Claudia de 0-1 gescoord.

We hielden druk op de bal en vanuit een corner was het Daphne die in de 11de minuut met een schot vanaf 20 meter probeerde de keepster van VIOS te verschalken dit schot ging net over. Nog geen twee minuten later was er een aanval vanaf de rechterkant  waarbij Niamh de bal goed voorgaf zodat Shannen deze kon intikken. Nadat Claudia in de 13de minuut weer dicht bij een doelpunt was maar deze kopbal gepakt kon worden door de keepster, was het Romy, in de 14de minuut, die met een afstandsschot wel doel trof en hiermee de 0-3 noteerde. We bleven de wedstrijd domineren en speelde de tegenstander echt zoek, waarbij een nieuw
    doelpunt niet uit kon blijven en inderdaad dit doelpunt in de 16de minuut van de voet van Romy, haar tweede van de middag na weer een voorzet van Niamh. We bleven goed combineren en zochten steeds de vrije speelster dit resulteerde in de diverse kansen voor Niamh, Daphne en Romy. We bleven op jacht naar het vijfde doelpunt en die kwam er in minuut 29, Claudia kreeg de bal op een meter of 20 voor het doel waarbij ze zich niet bedacht en deze afvuurde de bal ging over de keepster in het doel. Nog geen 2 minuten later kreeg Dominique ook een mogelijkheid om via een afstandsschot het doel te treffen alleen dit schot ging net naast. In minuut 33 was het wel weer raak Claudia maakt haar derde doelpunt deze middag (een hattrick) ze maakt zelf de actie om vrij te komen en schot de bal onberispelijk binnen. In de 36de minuut was het weer raak en aanval vanaf rechts waarbij Dominique de bal goed inschoot en daarmee de 0-7 aantekende. Dezelfde Dominique kreeg 4 minuten later nog een enorme kans om de 0-8 te maken, nadat de bal na een schot terugkwam van de keepster van VIOS zou het voor haar een koud kunstje moeten zijn om, staand op de 5 meter, de bal in het doel te krijgen maar deze ging toch wonderbaarlijk over. Na de wedstrijd deze situatie geanalyseerd met Dominique en we zijn er achter dat ze gewoon te veel techniek heeft. Later was het dan toch raak weer een goede voorzet van Niamh zorgde ervoor dat Shannen haar tweede doelpunt mocht noteren. We gingen daarna de rust in met een comfortabele voorsprong van 0-8.

We starten de tweede helft met waar we de eerste helft mee gestopt waren, druk zetten en goed combinatiespel, dat resulteerde nadat een speelster van VIOS hands maakt in de zestien meter in een strafschop voor Heerde. Dominique nam haar verantwoordelijk als aanvoerder en ging achter de bal staan. Helaas kon de keepster de bal keren maar was Romy er als de kippen bij om de terugkomende bal alsnog in het doel te werken, dus ook zij scoort haar derde doelpunt van de middag. We bleven goed en snel combineren wat leidde tot één van de mooiste aanvallen van de middag na snel combinatiespel tussen Shannen, Dominique en Niamh, kwam de laatst genoemde speelster alleen voor de doelvrouw van VIOS te staan. Helaas werd het schot gekeerd, deze aanval had zeker een doelpunt verdiend. De jacht naar meer doelpunten ging door, in minuut 56 was Claudia opnieuw dicht bij een doelpunt
    maar haar schot ging net naast het doel. We kregen nog diverse kansen maar moesten wachten tot de 71ste minuut tot Daphne met een prachtige passeeractie voor haar zelf de ruimte creëerde om daarna de bal binnen te schieten. In de 85 minuut was het Niamh die doorging op een bal waarvan de verdedigster van VIOSverwachtte dat deze achter zou gaan, Niamh speelde de bal naar Daphne en zij scoorde via een lob de 0-11. Dat was ook de einduitslag. Al met al een goed begin van de competitie, 3 punten, 11 doelpunten voor 0 tegen.