• Opnieuw een overtuigende overwinning voor Heerde JO11-1

12 sep 2022
  • Na vorige week met 0-14 te hebben gewonnen van Rohda Raalte JO11-6, staat deze week Rohda Raalte JO11-5JM op de agenda (10-09-2022) Ondanks de slechte weersverwachtingen is het droog en zonnig op ons mooie Sportpark Molenbeek. Om 8:00 uur zit iedereen gezond gespannen in de kleedkamer, waarin trainer Jeffrey van de Esker de strategie bespreekt en de eerste wissels bekend maakt. Ook deze week is iedereen aanwezig en zijn er gelukkig geen blessures. Met goede moed beginnen we aan de warming-up om zo goed voorbereid te zijn voor de wedstrijd.

Scheidsrechter Henk Halfwerk fluit voor het beginsignaal en zo start de wedstrijd. Al snel wordt duidelijk dat Heerde de betere ploeg is en goed gebruik maakt van het gehele veld. Rustig maar weloverwogen worden de ballen strak ingespeeld en doeltreffend schuift Heerde gezamenlijk naar voren. Er wordt totaal geen ruimte gegeven aan Rohda Raalte en al snel staat de 1-0 op het scorebord. Eigenlijk zien we hetzelfde spelbeeld als de week ervoor, waardoor de ene goal van Heerde de andere snel opvolgt.

Na het eerste kwart wordt al duidelijk dat Heerde deze wedstrijd met ruime cijfers gaat winnen en daarom besluiten Jeffrey en ik om wat verdedigende spelers de kans te geven om wat goals te kunnen maken. Vaste laatste man Michel Roke wordt dan ook in de spits gezet en Tim Sontag die al drie keer heeft gescoord gaat zijn verdedigende rol overnemen. Na wat kansen lukt het Mitchel dan ook om te scoren en het gehele team juicht dan ook met hem mee! Opnieuw raken Jeffrey en ik de tel kwijt wie er allemaal hebben gescoord, maar zeker is dat Timon, Sofia, Djanilio, Jurre en Wesley 1 of meerde goals hebben gemaakt.

In de derde fase gaat Heerde teveel doelgericht voetballen en gaan sommige spelers voor eigen succes. Op zich te begrijpen, echter spreken Jeffrey en ik het team toe in de drinkpauze dat we hierdoor kansen laten liggen en dat voetbal toch echt een teamsport is. Deze wedstrijd biedt de uitgelezen kans om het benodigde samenspel goed onder de knie te krijgen. Gelukkig nemen de kanjers onze adviezen te harte en in de vierde fase regent het dan ook weer goals en worden de ballen weer strak over het veld gepeeld. Toch wordt er nog een verkeerde terugspeelbal op onze keeper Damian van Hien gegeven, waardoor Rohda Raalte weet te scoren. Deze goal geeft Rohda Raalte wat energie waardoor hun spits nog via een afstandschot opnieuw een goal weet te maken voor Rohda Raalte. Onhoudbaar voor onze topkeeper die keurig zijn doel heeft verdedigd, maar helaas net als vorige week weinig te doen heeft gehad. Uiteindelijk wordt er afgefloten door Henk Halfwerk die een prima wedstrijd heeft gefloten. Henk verteld ons dat het 14-2 is geworden.

Na het nemen van de penalty's vertrekken onze kanjers naar de kleedkamer en vieren daar gezamenlijk en uitbundig onder luide muziek hun verdiende overwinning.
    Heerde JO11-1 op kop in de competitie met 6 punten en een doelsaldo van +26

Volgende week uit tegen Berkum JO11-6