• Update maatregelen omtrent Covid-19

15 okt 2020
  • Heerde: 14 oktober 2020

Regels: Zoals aangegeven door de regering / RIVM en aanvullend gemeente Heerde en NOC/NSF.

Beste leden, ouders, verzorgers,

Afgelopen dinsdag heeft het kabinet besloten tot strengere maatregelen die nodig zijn om het aantal besmettingen rondom het coronavirus in Nederland omlaag te brengen. Dit gebeurt door het nemen van een achttal nieuwe maatregelen. Een daarvan raakt onze voetbalsport. Nadat eind september al was besloten dat er geen publiek meer welkom is bij wedstrijden of activiteiten op het voetbalveld en de kantine op slot moest komen er de volgende maatregelen bij.

Sporten is alleen nog beperkt mogelijk.

Voor iedereen vanaf 18 jaar geldt dat sporten alleen mag op 1,5 meter afstand en alleen individueel of in teamverband, met niet meer dan 4 personen. Wedstrijden zijn niet toegestaan. De competitie ligt voorlopig stil en de belangrijke derby tegen SV Epe a.s. zondag gaat dus niet door.

Uitzondering geldt  voor kinderen tot 18 jaar. Zij mogen sporten/trainen in teamverband. Wedstrijden onderling met teams binnen de eigen club is toegestaan. Maar nog steeds geldt; kinderen afleveren aan de poort en geen publiek.

Naast de kantine zijn ook de douches en kleedkamers gesloten.

De landelijke maatregelen gelden vanaf vandaag, woensdag 14 oktober, 22.00 uur. In de weken tot 27 oktober beoordeelt het kabinet wat er voor de periode daarna nodig is en wat er met deze maatregelen gaat gebeuren.

Zodra er meer duidelijk is over wat dit exact betekent voor vv Heerde zal hierover worden gecommuniceerd via de gebruikelijke kanalen. Meer gedetailleerde informatie is te vinden op de site knvb.nl.   Verder kun je ons volgen op Twitter en op Facebook.

Het bestuur beraad zich ten slotte a.s. maandag over de gevolgen van de maatregelen voor de op 30 november a.s. geplande jaarvergadering. Meer daarover later.

Met vriendelijke groeten,

bestuur vv Heerde.