• V.V. Heerde VR1 weet in de slotfase de 3 punten binnen te slepen!

 • Afgelopen zaterdag 28 oktober stond ons 4e competitiewedstrijd op het programma, thuis om 14:30 uur tegen VSCO ‘61 VR2.

  Bij aankomst op ons mooie sportpark zagen we al snel dat we op veld 2, gewoon gras moesten voetballen. Een lichte domper, want onze dames zijn verwend dat ze (bijna) altijd op kunstgras mogen voetballen. 😉 Maar we mochten niet klagen, want veld 2 lag er uitstekend bij!

  VSCO ‘61 VR2, een bekende tegenstander waarvan we van te voren wisten dat ze een aantal goede speelsters hebben, die van afstand vaak weten te scoren. Een team die al jaren met elkaar speelt, dus elkaar goed weet te vinden op het veld. Net zoals vorige week starten we deze wedstrijd weer met een krappe selectie van 13 speelsters.

  Ondanks dat beginnen we fel aan de wedstrijd, wat direct resulteerde dat we binnen 1 minuut op voorsprong kwamen. Een nog niet oplettende achterhoede van VSCO was niet voorbereid op de snelheid van onze Niffo, die in de diepte werd weggestoken, 1-0 op het scorebord. Daarna nog een aantal grote kansen, die we helaas niet goed af wisten te ronden. In de 14e minuut was het de nummer 10 van VSCO, waarvan we op voorhand wisten dat die absoluut niet van afstand mocht laten schieten. Een geweldig afstandsschot van ca. 30 meter krulde net over Michelle in de linkerbovenhoek. Zelf creëerden we veel kansen, maar voetbalden toch erg onrustig. Een goeie poging in de 21e minuut van Chantal, schot op goal welke net naast ging. We beloonden onszelf in de 27e minuut met de 2-1. Weer werd Niffo diep weggestuurd, kwam 1 op 1 te staan met de keeper en wist de bal snoeihard binnen te schieten. Kort daarna volgde de 3-1 van Rachel die scoorde met een strak schot over de keeper. 😏

  5 minuten voor rust was het moment daar, Rachel werd naar de kant geroepen en haar vervanger was Dominique, die na een blessureleed van 7/8 maanden haar opwachting weer kon maken. 🫶🏼 We gingen met een goed gevoel de rust in.

  Na een goede evaluatie in de rust, starten we weer met veel vertrouwen aan de wedstrijd. Het was echter VSCO die in de 46e minuut de 3-2 wist te maken. De wedstrijd ging gelijk op en in de 62e minuut was het Rachel die een harde voorzet gaf in de 16. Dominique zag de bal aankomen en had hem in gedachten al binnengekopt, in plaats daarvan vloog de bal (binnen 3 meter voor de goal) hard over…. In minuut 70 scoorde Niffo de 4-2, echter werd deze door de grens als buitenspel beoordeelt. In de 75e minuut kwam VSCO terug en wist de gelijkmaker binnen te schieten.. 3-3. Een spannende slotfase want beide elftallen kregen kansen, maar het was Romy die in de 91e minuut de verlossende goal wist te maken. Met nog 2 minuten blessuretijd te gaan, was daar eindelijk het laatste fluitsignaal. Hiermee bleven de zwaarbevochten 3️⃣ punten in Heerde.😉💪

  ⚽️ Niffo 1-0
  ⚽️ VSCO ‘61 VR2 1-1
  ⚽️ Niffo 2-1
  ⚽️ Rachel 3-1
  ⚽️ VSCO ‘61 VR2 3-2
  ⚽️ VSCO ‘61 VR2 3-3
  ⚽️ Romy 3-4

  Hup die Geel-Zwarten 💛🖤