• Verslag EFC'58 - Heerde

18 okt 2021
  • Heerde heeft in haar derde competitiewedstrijd gelijk gespeeld in Ermelo. EFC’58 was de tegenstander. EFC’58 draait de laatste jaren mee in de top van de vierde klasse en heeft een duidelijke doelstelling; promoveren naar de 3 e klasse. EFC maakte in het begin van de wedstrijd gelijk haar intentie duidelijk. Vroeg druk zetten en via hun gevaarlijke buitenspelers gevaarlijk worden. Na ruim een half uur spelen kwamen de gastheren uit Ermelo op voorsprong. Na een uur spelen kreeg de spits van EFC een terechte rode kaart. Heerde ging vanaf dat moment meer en meer op zoek naar de gelijkmaker en dit lukte in de laatste minuten van het duel. Dennis Calkhoven verlengde een lange bal met het hoofd en Timo Olde Olthof schoof de bal uiterst beheerst in het zijnet, eindstand 1-1.

Het eerste kwartier van het duel probeerde EFC Heerde onder druk te zetten en dit lukte aardig. Heerde was onrustig en had moeite de bal voor langere tijd in bezit te houden. Na een kwartier
    begon Heerde meer grip te krijgen en de eerste grote mogelijkheid was daar. De bal kwam op de vijf meter voor de voeten van Corstiaan Altenburg. Enigszins gehinderd ramde hij de bal snoeihard op de paal. Daarna kreeg Daan Nijmeijer nog een goede mogelijk om de score te openen. Zijn schot met rechts kon de keeper echter niet genoeg verassen. De buitenspelers ven EFC waren een plaag voor de Heerder defensie en zorgden deze middag voor veel dreiging. Na ruim een half uur spelen kwam de 1-0 op het scorebord. De rechtsbuiten van EFC passeerde zijn tegenstander en trok de bal goed terug voor het doel. De mee opgekomen linksback kon de bal simpel in het doel schuiven. Na de 1-0 bleef EFC gevaarlijk en waren er een aantal hachelijke momenten voor het Heerder doel. Mede dankzij de goed keepende Vincent Mosterd ging Heerde rusten met een 1-0 achterstond.

Heerde begon de tweede helft met goede bedoelingen want er was immers nog niks verloren met een geringe achterstand. Toch was het EFC die kort na rust twee goede mogelijkheden kreeg om de voorsprong uit te breiden. Na een uur spelen kreeg de spits van EFC een terechte rode kaart na een harde en bovendien te late tackel van achteren op Nick Boterman. Met een overtal situatie probeerde Heerde tot kansen te komen, maar deze waren deze middag op één hand te tellen. Daan Nijmeijer kreeg nog wel een goede mogelijkheid in de 16 meter, maar zijn schot werd geblokt. Heerde had op dit moment meer de bal, maar moest blijven waken voor de snelle uitbraken van EFC. In de slotfase ging Heerde opportunistischer spelen en vlak voor tijd werd dit beloond. Een lange bal van achteruit werd met het hoofd verlengd door Dennis Calkhoven. De bal kwam voor de voeten van aanvoerder Timo Olde Olthof en hij schoof de bal beheerst in de lange hoek, 1-1! Vlak daarna floot de scheidsrechter voor eindsignaal. In de wetenschap dat Heerde niet haar beste wedstrijd speelde en EFC de wedstrijd ook eerder had kunnen beslissen, stemde een punt uit bij een directe concurrent voor promotie bij Heerde tot tevredenheid.

Opstelling: Vincent Mosterd (keeper), Nick Boterman (65. Maarten Tuin), Timo Olde Olthof, Raoul Wijenberg, Rico Vos (60. Michel Calkhoven), Elkjar Dijkgraaf, Mike Bronsink, Dennis Calkhoven,
    Corstiaan Altenburg (45. Silvan Vos), Nick Wijenberg, Daan Nijmeijer