• VV Heerde bereikt finale nacompetitie na winst op Rood Wit ‘58 (2-1)

15 jun 2022
  • Het is Heerde gelukt om de finale van de nacompetitie voor een plek in de 3 e klasse te bereiken. Voor de tweede keer dit seizoen versloeg het Rood Wit ’58 uit Putten. In de bekerwedstrijd werd het 1-0, nu won Heerde met 2-1. Net als in de bekerwedstrijd was het Raoul Wijenberg die de winnende treffer voor zijn rekening nam. De eerste treffer kwam op naam van Dennis Calkhoven.

Heerde begon stroef aan de wedstrijd. Het was wat zoekende tegenover een tegenstander die varieerde tussen een 5-3-2 en 4-4-2 formatie. Daar profiteerden de gasten van door in de 4e minuut al op voorsprong te komen. Een mooie aanval over rechts, een perfecte voorzet en de spits kon binnen tikken, 0-1. Heerde leek door deze tegentreffer wakker geschud en nam nu wel initiatief. En ook Heerde beloonde zichzelf snel. Een aanval over veel schijven waarbij Corstiaan Altenburg Sylvan Vos diep stuurde, die op zijn beurt het overzicht behield en Dennis Calkhoven in staat stelde weer een doelpunt bij te schrijven bij zijn toch al indrukwekkende seizoenstotaal. 1-1! Er brak een periode aan waarbij Heerde goed voetbal liet zien en Rood Wit terugdrong op eigen helft. Hele grote kansen leverde dit echter niet op en in de laatste 10 minuten voor rust lag het spel opvallend veel stil. Zodoende bereikten beide ploegen de rust met een 1-1 tussenstand.

Bij aanvang 2e helft was Heerde beter bij de les dan bij de aftrap. Dit keer was het Heerde dat uit de startblokken schoot en binnen twee minuten op voorsprong kwam. Een indraaiende voorzet van de ingevallen Rico Vos werd weggekopt, maar opgevangen op randje 16 door Raoul Wijenbeg. Hij controleerde en schoot raak, 1-2 Heerde! Euforie bij de geel-zwarten, maar toch zorgde deze voorsprong gedurende de 2e helft ook voor een kanteling in het spelbeeld. Heerde ging vooral de voorsprong verdedigen, hield de bal nog maar moeilijk in de ploeg en Rood Wit ging opportunistisch op zoek naar de gelijkmaker. Lange tijd leverde dat niet echt kansen op, behoudens een kopbal voorlangs waarbij uiteindelijk ook afgevlagd werd. Dit veranderde echter in de absolute slotfase. Vanaf minuut 80-85 kwam Heerde echt onder druk te staan. Het grote ‘ballen in de 16 pompen’ was begonnen. Doelman Vincent Mosterd redde Heerde op mooie wijze na een kopbal. Daan Nijmeijer had vervolgens nog wel de 3-1 op de schoen, maar koos voor een voorzet. Heerde kwam echter in de blessuretijd erg goed weg toen ‘good old’ Michael Wolf een inzet van Rood Wit van de doellijn moest halen. Heerde bleef knokken en sleepte op die manier de overwinning uit het vuur!

Na afloop was er uiteraard blijdschap, maar ook het besef dat de ploeg nog niks heeft. Aanstaande zaterdag is de finale, daar zullen de geel-zwarten zichzelf moeten belonen. Heerde speelt de finale tegen Fortissimo uit Ede.Op moment van schrijven moeten zowel locatie als aanvangstijd nog bekend worden gemaakt. Houd daarvoor de bekende kanalen in de gaten.

Opstelling Heerde: Vincent Mosterd, Sylvan, Vos (70. Michel Calkhoven), Michael Wolf, Maarten Tuin, Nick Boterman (46. Rico Vos), Elkjar Dijkgraaf, Raoul Wijenberg, Dennis Calkhoven (65. Mike Bronsink), Corstiaan Altenburg (65. Max de Rooy), Nick Wijenberg, Daan Nijmeijer.

Doelpuntenmakers: 11e minuut, Dennis Calkhoven & 47e minuut Raoul Wijenberg.