• VV Heerde doet zichzelf tekort in Leeuwarden (LAC Frisia – Heerde 2-1)

28 sep 2020
  • In de 2e speelronde stond de lastige uitwedstrijd bij LAC Frisia in Leeuwarden op het programma. Vorig seizoen wonnen de Friezen in Heerde, dus Heerde kon zijn borst nat maken. Toch was het echter Heerde dat in Friesland grote delen van de wedstrijd het spel bepaalde, de meeste kansen creëerde, maar wel als verliezer van het veld stapte. Na een vroege achterstand trok Mike Bronsink met een kanonskogel (vrije trap) de stand gelijk. Vlak voor tijd wist de thuisploeg echter ook een vrije trap te verzilveren en waren de druiven zuur voor Heerde.

VV Heerde kwam na 2 minuten al op achterstand. De opgekomen middenvelder van LAC Frisia wist oog in oog met doelman Vincent Mosterd de lange hoek te vinden. Ondanks deze tegenslag pakte Heerde het initiatief. Heerde bepaalde het spelbeeld eigenlijk gedurende de hele 1e helft. En niet onbelangrijk, dat ging gepaard met kansen. Grote kansen. Raoul Wijenberg kon Heerde al binnen het kwartier op 1-1 zetten na een individuele actie van Daan Nijmeijer. Ook Nick Wijenberg en Stijn Rorije kregen uitstekende kansen om de 1-1 op het scorebord te zetten, maar dat lukte helaas niet. Als dan ook nog een inzet van Raoul Wijenberg van de lijn wordt gehaald, is het duidelijk dat het in de afronding niet mee zit vandaag. 1-0 achterstand bij rust.

Na rust ging Heerde op dezelfde voet verder, voetballend tot kansen komen. Het had daarbij pech dat een zuivere overtreding op Corstiaan Altenburg niet een penalty opleverde. Na een uur was het dan eindelijk raak. Een vrije trap op een meter of 25 werd door Mike Bronsink snoeihard in de kruising gepegeld! 1-1! Erop en erover, zou je gezien het spelbeeld denken, maar juist na de 1-1 golfde het spel meer op en neer dan ervoor. LAC Frisia kreeg rond de 75e minuut een 100% kans op weer op voorsprong te komen, maar Heerde kwam goed weg. In de 85e kreeg daarentegen Heerde dé kans om de overwinning te pakken. De sterk spelende Nick Boterman kwam mee op, zijn voorzet werd gemist door Nick Wijenberg, maar bij de 2e paal kon Corstiaan Altenberg uithalen in zeer kansrijke positie. Helaas vloog de bal over het doel in plaats van in het doel. Zodoende stevende de wedstrijd af op een 1-1 gelijkspel. De ingevallen linksbuiten van LAC Frisia dacht daar echter anders over. Ook hij promoveerde een vrije trap op circa 25 meter van het doel op prachtige wijze tot doelpunt en bepaalde daarmee de eindstand op 2-1.
    Een zeer teleurgesteld VV Heerde na afloop. De geel-zwarten hadden deze middag minstens gelijk moeten spelen en qua kansenverhouding wellicht wel moeten winnen. De ploeg kan in ieder geval voortborduren op het feit dat het voetballend prima in staat is om tot kansen te komen. Volgende week speelt Heerde thuis tegen Zuidwolde dat deze speelronde met 3-1 wist te winnen van EMMS.

Opstelling VV Heerde: Vincent Mosterd, Michel Calkhoven, Timo Olde Olthof ©, Maarten Tuin, Nick Boterman; Raoul Wijenberg (80. Sander Draaijer), Mike Bronsink, Nick Wijenberg, Daan Nijmeijer (70. Silvan Vos), Stijn Rorije (60. Elkjar Dijkgraaf), Corstiaan Altenburg