• VV Heerde eindigt competitie met zege en maakt zich op voor nacompetitie tegen Rood-Wit 58

13 jun 2022
  • Heerde heeft de laatste wedstrijd van de competitie met 4-1 weten te winnen van Veluwse Boys. Na een wat rommelig openingsfase nam Heerde het initiatief. Bij vlagen werd Veluwse Boys van het kastje naar de muur gestuurd en dat leverde twee snelle doelpunten achter elkaar op: Nick Wijenberg en Corstiaan Altenburg, direct uit een corner. Heerde had voor rust vaker kunnen scoren, maar kwam vlak voor rust ook eenmaal goed weg. Na rust liep Heerde uit naar een 3-0 voorsprong via Daan Nijmeijer, al deed Veluwse Boys snel iets terug (3-1). Diezelfde Daan Nijmeijer zette Heerde vlak voor tijd alsnog op een ruime 4-1 voorsprong die een juiste weerspiegeling van de krachtsverhouding weergaf.

In theorie kon Heerde nog de titel grijpen op deze slotdag, maar veel hoop was daar al niet op gevestigd. Heerde sluit de reguliere competitie af met 19 van de 21 punten in de laatste zeven wedstrijden. De geel-zwarten beginnen daarom met een goed gevoel aan de nacompetitie. Dat gevoel zal bij tegenstander Rood Wit ‘58 uit Putten anders zijn. Zij zakten op de laatste speeldag af naar de plek die nacompetitie tegen degradatie betekent. Beiden ploegen troffen elkaar eerder dit seizoen in het bekertoernooi. Die wedstrijd won Heerde vlak voor tijd door een treffer van Raoul Wijenberg. Dat bovenstaande allemaal geen garantie biedt voor dinsdag 14 juni mag duidelijk zijn. Heerde zal echter vol energie en vertrouwen aan de wedstrijd beginnen op het eigen Sportpark Molenbeek.

Dinsdag 14 juni 20.00 uur halve finale
    VV Heerde - Rood-wit 58
    Aanvang 19.00 uur (Let op, tijidstip is gewijzigd t.o.v. eerdere communicatie!)

Winnaar van deze wedstrijd zal op 18 juni op neutraal terrein spelen tegen de winnaar van Fortissimo - Oranje Blauw voor promotie 3e klasse