• VV Heerde en SC Emmeloord spelen wederom gelijk (2-2)

2 mrt 2020
  • Net als in de heenronde kende ook de terugwedstrijd tussen Heerde en Emmeloord geen winnaar. Waar de uitwedstrijd in 1-1 eindigde, speelden de geel-zwarten thuis op Sportpark Molenbeek 2-2 gelijk. Achteraf leefde het gevoel dat er op basis van de 2e helft meer in had gezeten. Heerde kwam deze middag twee keer op achterstand, maar Daan Nijmeijer en Nick Boterman brachten Heerde voor rust tot twee keer toe op gelijke hoogte.

Heerde begon niet scherp aan het duel, waar Emmeloord dat wel deed. Een vlot lopende aanval werd al in de 2e minuut tot doelpunt gepromoveerd. De opgekomen rechtsback wist Emmeloord aanvaller Tabak te vinden, die simpel kon binnentikken. Heerde kon direct in de achtervolging. Dit verliep de eerste 20 minuten moeizaam, maar daarna pakte Heerde het initiatief. De gelijkmaker liet toen ook niet lang op zich wachten. Uit een verre ingooi belandde de bal voor de voeten van Daan Nijmeijer die vanaf randje 16 de strak en laag binnen schoot. Nu doordrukken, zou je denken… Nog geen minuut na de gelijkmaker stond Heerde echter alweer achter. Na een lange bal werd Heerde doelman Mosterd verrast door Wouter van der Velden met een lob, 1-2 Emmeloord. In deze gelijkwaardige 1e helft kreeg Heerde na een te korte terugspeelbal een uitgelezen mogelijkheid om snel weer op 2-2 te komen. Daan Nijmeijer miste deze keer echter. Toch kwam Heerde vlak voor rust weer op gelijke hoogte toen diezelfde Daan Nijmeijer zijn directe man passeerde en met een strakke voorzet bij de 2e paal de mee opgekomen linksback Nick Boterman wist te vinden. Boterman rondde koelbloedig af. Met 2-2 werd de kleedkamer opgezocht door beide teams.

Heerde wilde deze middag echter meer en voegde daad bij het woord in de 2e helft. Eigenlijk was Heerde de gehele 2e helft de bovenliggende partij. Emmeloord kon zich slechts beperken tot verdedigen met hier en daar sporadische uitbraak. Heerde kreeg via een kopbal van Corstiaan Altenburg een mogelijkheid tot scoren, maar makkelijk was deze kans niet. Het duurde tot het laatste kwartier voordat Heerde serieuze mogelijkheden kreeg op de overwinning. Invaller Michel Calkhoven was heel dichtbij met een prachtige volley, maar de grootste kans was voor spits Nick Wijenberg. Op aangeven van Stijn Rorije wist hij oog in oog met de doelman van Emmeloord niet het net te vinden. Ook in blessuretijd was Heerde nogmaals dicht bij de overwinning. Uit een corner van Elkjar Dijkgraaf torende Stijn Rorije boven de rest uit. Zijn kopbal was hard en technisch goed, maar helaas wist de doelman redding te brengen. Eindstand 2-2.

Weer een gelijkspel voor VV Heerde. De ploeg blijkt moeilijk te verslaan, verloor na 14 wedstrijden slechts 2 keer, maar had natuurlijk graag meer overwinningen gepakt dan de 5 die er nu zijn. Als Heerde nog een rol van betekenis wil spelen voor de bovenste plekken dan dient er de komende weken een goede serie neergezet te worden. Te beginnen volgende week thuis tegen hekkensluiter VENO.

Opstelling Heerde: Vincent Mosterd, Rico Vos, Raoul Wijenberg, Maarten Tuin, Nick Boterman; Mike Bronsink, Elkjar Dijkgraaf, Dennis Calkhoven (70. Michel Calkhoven); Corstiaan Altenburg (65. Stijn Rorije), Nick Wijenberg, Daan Nijmeijer (88. Sylvan Vos).

Doelpuntenmakers: Daan Nijmeijer, Nick Boterman