• VV Heerde herstelt zich en wint bij Prins Bernhard (0-3)

2 mei 2022
  • Na de domper van een week eerder tegen SEH heeft VV Heerde zich uitstekend herpakt in de uitwedstrijd in Uddel tegen Prins Bernhard. Heerde was vooraf gewaarschuwd aangezien de gastheer in de laatste thuiswedstrijd EFC wist te verslaan. De geel-zwarten waren echter bij de les. Een walk- over was het zeker niet, maar gedurende de 2 e helft liep Heerde toch uit naar een eenvoudige 0-3 overwinning. Voor rust had Nick Wijenberg Heerde op 0-1 gezet vanaf de penaltystip. Na rust bracht Daan Nijmeijer Heerde in veilige haven en was het toetje voor debutant Max de Rooy die op fantastische wijze de 0-3 binnen schoot.

Heerde trachtte de 1e helft rust aan de bal te houden en was daarmee zuinig op balbezit. Prins Bernhard wachtte af om vanuit de omschakeling toe te slaan. Heerde had in de openingsfase moeite om echt in de laatste fase gevaarlijk te worden. De eerste keer dat, dat wel lukte brak Corstiaan Altenburg door, maar zijn schot kon nog net geblokt worden. Uit een corner kreeg Raoul Wijenberg een onverwachte kans toen de keeper onder de bal doorging. In de tegenstoot kwam het gevaar bij Prins Bernhard van één speler af. Aanvaller Julian Hop was halverwege de 1e helft dichtbij een doelpunt maar schoot rakelings over. De grootste kans van de 1e helft kwam op naam van Heerde spits Nick Wijenberg, maar zijn kopbal van dichtbij ging net naast. Zodoende leken beide ploegen af te stevenen op een 0-0 ruststand. Toch was het alsnog raak voor Heerde in minuut 44. Daan Nijmeijer werd gevloerd na een uitstekende pass van Nick Boterman. De terechte penalty werd feilloos benut door Nick Wijenberg, die daarmee zijn 100e competitiedoelpunt voor VV Heerde wist te maken.

Met deze 0-1 voorsprong op zak gooide Heerde de 2e helft nog meer energie in de wedstrijd. Het won nu ook bijna alle duels en kreeg meer druk op de verdediging van Prins Bernhard, dat alleen kort na rust nog één grote kans kreeg om Heerde pijn te doen. Gelukkig voor Heerde stond het vizier niet op scherp. Heerde kreeg de 2e helft ook diverse kansen. Na ruim een uur spelen gooide Heerde de wedstrijd op slot. Corstiaan Altenburg, die deze middag zijn directe tegenstander meermaals passeerde, glipte er ook nu weer langs op de achterlijn. Hij behield het overzicht en bood Daan Nijmeijer een niet te missen kans door goed voor te zetten. Vanaf een meter of 2 kon Nijmeijer binnen tikken. 0-2 Heerde! De overwinning kwam in het laatste half uur niet meer in gevaar. Het slotakkoord was voor debutant Max de Rooy. Hij ontving de bal links in de 16, draaide weg en schoot met links de bal op weergaloze wijze in de verre kruising. Een hele mooie afsluiter op een prima middag voor VV Heerde.

Door het gelijke spel bij SEH – WZC is het gat met de koploper één week na de nederlaag weer teruggebracht naar 3 punten. Voor Heerde is de opdracht duidelijk: nog 6 keer volle bak, te beginnen met volgende week VEVO thuis. Ook in deze wedstrijd heeft Heerde iets recht te zetten…

Opstelling Heerde: Vincent Mosterd, Rico Vos (65. Michel Calkhoven), Michael Wolf, Maarten Tuin, Nick Boterman, Elkjar Dijkgraaf (65. Max de Rooy), Mike Bronsink, Raoul Wijenberg, Daan Nijmeijer (75. Maarten Smit), Nick Wijenberg, Corstiaan Altenburg.

Doelpuntenmaker: 44. Nick Wijenberg, 61. Daan Nijmeijer, 90. Max de Rooy.