• VV Heerde hervat competitie met nipte overwinning op DTD (1-0)

  27 jan 2020
 • Waar vorige week de hervatting van de competitie een week werd uitgesteld door de afgelasting bij Jubbega, mocht VV Heerde nu dan echt aantreden om de competitie te hervatten. Dat deden de geel-zwarten thuis tegen DTD uit Koarnjum. Deze ploeg bezet de 10e plek op de ranglijst en valt vooral op door de vele gelijke spelen. Het bleek ook deze middag een stugge tegenstander. Heerde was voetballend dan wel duidelijk de bovenliggende partij. Toch was het lastig om, zeker in de 1e helft, tot kansen te komen tegen het compact spelende DTD. Matchwinner werd deze middag uiteindelijk Dennis Calkhoven die op aangeven van broer(tje) Michel Calkhoven de enige goal van de middag wist te maken.

  Zoals gezegd speelde DTD erg compact. Heerde was in balbezit ook te slordig om de kleine ruimtes te bespelen. Over de zijkanten kwamen de geel-zwarten regelmatig door, maar vaak was de eindpass net niet goed genoeg. Heel veel grote kansen waren er in de 1e helft dan ook niet te noteren. Stijn Rorije was wel gevaarlijk met het hoofd, maar de keeper van DTD hield zijn doel schoon. In de 34e minuut was het echter wel raak. Goed doorzetten van Michel Calkhoven (vandaag spelend als rechtsbuiten) zorgde ervoor dat hij zijn broer Dennis is stelling kon brengen. Oog in oog met de keeper wist Dennis wel raad met dit buitenkansje. 1-0 Heerde, dat met deze voorsprong de kleedkamer op zocht voor de thee.

  Gesteund door de voorsprong ging Heerde vol goede moed op zoek naar een tweede treffer. Het spelbeeld werd meer open. Dit zorgde ervoor dat Heerde in de 2e helft wel meerdere 100% kansen wist te creëren. Corstiaan Altenburg kreeg twee grote kansen en ook Mike Bronsink en Stijn Rorije waren erg dichtbij de bevrijdende 2-0. Heerde vergat zichzelf te belonen en DTD ging daardoor steeds meer geloven in een punt. Heerde kwam zo nu en dan wat onder druk te staan, maar uiteindelijk kreeg DTD ‘slechts’ één grote kans op de gelijkmaker. Een schot van binnen de 16 werd gepareerd door Vincent Mosterd waarna Rico Vos kon ruimen. Ook in blessuretijd was Stijn Rorije dichtbij een treffer uit een corner. Waar het publiek ongetwijfeld op meer doelpunten had gehoopt, bleef het deze middag dus bij die ene treffer van Dennis Calkhoven.

  Drie punten zijn echter drie punten. Heerde hoopt hiermee een eerste stap te zetten naar een mooie reeks. Volgende week speelt Heerde uit in en tegen VV Beilen.

  Opstelling Heerde: Vincent Mosterd, Rico Vos (75. Arne Sellies), Raoul Wijenberg, Maarten Tuin, Nick Boterman; Mike Bronsink, Elkjar Dijkgraaf, Dennis Calkhoven; Corstiaan Altenburg (85. Sander Draaijer), Stijn Rorije, Michel Calkhoven.