• VV Heerde lijdt eerste nederlaag van het seizoen tegen LSC 1890 (2-3)

  7 okt 2019
 • In de 3e competitiewedstrijd van het seizoen mocht Heerde het opnemen tegen LSC 1890 uit Sneek. Vorige week hield Heerde slechts één punt over aan de wedstrijd in en tegen Oerterp. De mannen van trainer Bardy Verhoef waren dus gebrand op een driepunter. De gasten uit Sneek wisten vorige week met maar liefst 6-1 te winnen van Zuidwolde en schakelde vorig jaar in de nacompetitie om promotie Lemelerveld uit. Voor Heerde beloofde het dus een mooie krachtmeting te worden en dat werd het ook. In een duel tussen twee voetballende ploegen was LSC het meest gelukkig en stond Heerde na 90 minuten met lege handen.

  Heerde begon voortvarend aan het duel en probeerde voetballend er doorheen te komen. Dit leverde al gauw een aantal hoekschoppen op. LSC wilde graag voetballen van achteruit, maar Heerde stapte goed door waardoor LSC in de beginfase toch snel de lange bal moest hanteren. Heerde zat goed in de duels en had vaak snel de bal weer in haar bezit. In de 14e minuut was het raak voor de thuisploeg. Daan Nijmeijer gaf vanaf links de bal goed voor in de loop van spits Stijn Rorije. Stijn hield oog in oog met de doelman het hoofd koel en ronde beheerst af, 1-0 Heerde! Na de 1-0 kwam LSC beter in de wedstrijd. Uit een corner werd de laat geraakt met een kopbal en was het met name vanuit de omschakeling dreigend. In de 25e minuut kwam LSC op 1-1. Op de achterlijn kon een aanvaller te gemakkelijk passeren en de bal laag voorgeven. Bij de 2e paal werd de bal binnen gegleden door spits Daan Daniels. Heerde probeerde te blijven voetballen van achteruit en dit lukte aardig. Na een half uur kreeg Heerde de uitgelezen mogelijkheid om weer op voorsprong te komen. Een prima voorzet van Michel Calkhoven werd door de vrijstaande Raoul Wijenberg van dichtbij naast gekopt. Het spel golfde hierna wat op en neer en vlak voor rust kwam LSC vanuit een omschakelmoment op voorsprong. Net over de middenlijn leed Heerde balverlies. LSC speelde direct een lange bal richting de voorwaartsen en de bal kon na een lage voorzet bij de tweede baal worden binnen gelopen door opnieuw Daan Daniels, 1-2 LSC. Dit was tevens de ruststand.

  Na rust begon Heerde voortvarend. De mensen zaten nog niet op de tribune of de bal lag al in het net. Dennis Calkhoven deelde in de zestien een knappe panna uit en ronde beheerste af, koekkoek 2-2! Hierna volgde een lange periode waarin beide ploegen er niet in slaagden om echt uitgespeelde kansen te creëren. LSC kwam in de 78e minuut toch weer op voorsprong. Een afgeslagen schot kwam enigszins fortuinlijk voor de voeten van Jorn Wester die simpel kon binnentikken, 2-3 LSC. Heerde probeerde hierna de gelijkmaker te forceren door wat opportunistischer te gaan spelen. Dit leverde een aantal keren dreigende situaties op, maar tot echt uitgespeelde kansen kwam Heerde niet meer. Doordat Heerde probeerde de stand gelijk te trekken kwam er aan de andere kant meer ruimte. LSC kreeg in de slotfase van het duel nog een aantal goede mogelijkheden om het duel op slot te gooien. Gescoord werd er niet meer. De drie punten gingen mee de bus in naar Friesland en bij Heerde heerste teleurstelling.

  Ondanks deze teleurstelling zal Heerde vertrouwen moeten putten uit het feit dat het zich kan meten met een goed voetballende ploeg. Met iets meer fortuin had deze wedstrijd ook in het voordeel van Heerde kunnen uitvallen. Volgende week wacht EMMS uit Slagharen. Voor een aantal spelers een oude bekende. Het jongere deel van de selectie zal zich voornamelijk het plaatselijke ponypark kunnen herinneren.

  Opstelling Heerde: Vincent Mosterd, Michel Calkhoven, Timo Olde Olthof, Rico Vos, Maarten Tuin, Mike Bronsink, Raoul Wijenberg, Dennis Calkhoven (60. Corstiaan Altenburg), Daan Nijmeijer (70. N. Boterman), Stijn Rorije, Elkjar Dijkgraaf (85. Silvan Vos).