• VV Heerde maakt het zichzelf lastig, maar wint wel van VEVO (3-2)

9 mei 2022
  • Wederom een derby in speelronde 19 voor VV Heerde. Dit keer was VEVO uit Veessen de tegenstander. Op een zonnig en gezellig druk sportpark Molenbeek was Heerde deze middag duidelijk de betere van de twee. Toch maakte Heerde het zichzelf erg lastig door doelpunten cadeau te geven. De geel-zwarten toonden echter karakter door een 1-2 achterstand bij rust om te buigen in een 3-2 overwinning. Matchwinner was Max de Rooy, normaal spelend in Heerde 2 en vorige week ook al scorend voor Heerde 1. Hij wist het net de vinden met een diagonale schuiver in de 85e minuut en zorgde daarmee voor gejuich op het sportpark. De andere doelpunten kwamen op naam van Raoul Wijenberg en Michael Wolf. Voor VEVO nam Jeroen Bronsink beide treffers voor zijn rekening.

In de eerste tien minuten golfde het spel op en neer zonder dat dat grote kansen opleverde. Net toen Heerde het initiatief naar zich toe leek te trekken, ging het achterin fout. Een verkeerde terugspeelbal belandde voor de voeten van Jeroen Bronsink die met een dergelijk kans wel raadt weet en raak schoot, 0-1 VEVO. Heerde pakte de draad weer op en zette VEVO veelal vast op eigen helft. Dat resulteerde ook in veel corners en veel gevaarlijke situaties voor het doel van VEVO. Onder andere Corstiaan Altenburg, Nick Wijenberg en Daan Nijmeijer waren dichtbij een doelpunt. Dat doelpunt viel alsnog in minuut 38, niet geheel verrassend uit één van de vele corners. Het was Raoul Wijenberg die kon binnenkoppen bij de 2e paal, 1-1! Voor Heerde het teken om nog meer gas te geven. De thuisploeg had voor rust op 2-1 moeten komen toen diezelfde Raoul Wijenberg alleen voor de keeper verscheen, helaas miste zijn inzet precisie. Waar het eigenlijk de vraag was of VEVO de rust ging halen met 1-1, kwam het in de allerlaatste seconde van de 1e helft toch weer op voorsprong. Weer een verkeerde terugspeelbal van Heerde en wéér Jeroen Bronisnk die profiteerde. 1-2 VEVO, een mentale dreun voor Heerde zo kort voor de rust.

Met de winstpartijen eerder deze middag van EFC en SEH kon Heerde zich deze middag absoluut geen puntverlies permitteren. En met die instelling betraden de geel-zwarten het veld voor de 2e helft. VEVO werd vol onder druk gezet. Wederom kreeg Heerde de nodige corners en wederom was het raak uit een corner in minuut 58. Raoul Wijenberg werd weer gevonden en kopte deze keer de bal terug van de 2 e naar de 1 e paal. Daar was ‘good old’ Michael Wolf er als de kippen bij om binnen te werken, 2-2! Heerde bleef drukken. VEVO kwam er nog wel een aantal malen uit, met name via de snelle Dewi van Velsen, maar was daarbij slordig in de eindfase. Steeds vaker lagen spelers van VEVO met kramp op de grond. Vlak voor tijd werd de aanhoudende druk van Heerde alsnog beloond. Na een aanval over rechts gaf de ingevallen Michel Calkhoven laag voor. De bal kwam voor de voeten van de andere invaller Max de Rooy die als een ware spits de bal tegendraads tegen de touwen schoot! Na zijn fantastische goal van vorige week, is hij wederom de gevierde man. 2-3 Heerde, ontlading op het sportpark. VEVO was niet meer bij machte om nog iets terug te doen, de 4-2 leek dichterbij, maar kwam er niet meer.

Door het weggeven van twee doelpunten werd het een onnodig lastige middag voor Heerde. De ploeg verdient echter ook de complimenten voor de veerkracht die het toonde, zeker na zo’n dreun vlak voor rust. Lang nagenieten is er echter niet bij, want as. dinsdag wacht de volgende thuiswedstrijd alweer. Heerde ontvangt Achterveld, aanvang 20.00u.

Opstelling Heerde: Vincent Mosterd, Rico Vos (70. Michel Calkhoven), Michael Wolf, Maarten Tuin, Nick Boterman, Elkjar Dijkgraaf (80. Maarten Smit), Nick Wijenberg, Raoul Wijenberg, Daan Nijmeijer, Sylvan Vos (70. Max de Rooy), Corstiaan Altenburg.

Doelpuntenmaker: 38. Raoul Wijenberg, 58. Michael Wolf, 85. Max de Rooy.