• VV Heerde speelt gelijk in Slagharen tegen EMMS (2-2)

  14 okt 2019
 • Na 2 wedstrijden zonder overwinning was Heerde erop gebrand om drie punten te pakken uit bij EMMS. Helaas stapte Heerde na 90 minuten met slechts een punt van het veld. Een belabberde start van de 2e helft was daar debet aan. Een 0-1 voorsprong verdween als sneeuw voor de zon in een 2-1 achterstand. Daarna pakte Heerde het weer op, kwam via een penalty van Raoul Wijenberg op 2-2, maar verder kwamen de geel-zwarten niet. De andere doelpuntenmaker deze middag was Stijn Rorije.

  Heerde ging furieus uit de startblokken. Binnen 5 minuten werd het doel van EMMS al twee keer onder vuur genomen. Daarbij spatte een schot van Stijn Rorije via onderkant lat uit het doel. Heerde bleef echter druk houden en overrompelde de thuisploeg bij vlagen. Dat resulteerde na een kwartier in een 0-1 voorsprong. Na een geweldige aanval wist Corstiaan Altenburg Stijn Rorije in stelling te brengen. Die wist wel raad met dit buitenkansje: 0-1 Heerde! Het goede spel van de 1e 20/25 minuten kreeg geen vervolg. Ook de thuisploeg werd gevaarlijker, maar tot tweemaal toe redde Heerde doelman Vincent Mosterd knap. Ook Heerde kreeg voor rust nog wel kansen om de voorsprong uit te breiden, maar Daan Nijmeijer kwam net tekort en een pass van Raoul Wijenberg op Corstiaan Altenburg was niet goed genoeg waardoor een 100% kans verloren ging. 0-1 voorsprong bij rust.

  Heerde stapte de 2e helft het veld op met de intentie om vol op jacht te gaan naar de 0-2. In de praktijk pakte dat helaas totaal anders uit. Het spel werd slordig en tot overmaat van ramp waren de eerste twee kansen van EMMS in de 2e helft direct raak. Binnen 3 minuten wist de thuisploeg 2x te scoren, waarbij de 2e goal een fraaie treffer was. Heerde nam daarna wel weer het initiatief. Het leidde echter niet meer tot hele grote kansen. Wel leidde het overwicht van Heerde tot een terechte penalty. Elkjar Dijkgraaf werd onderuitgehaald in de 16. Raoul Wijenberg schoot de penalty onberispelijk binnen. In het vervolg was Heerde op zoek naar de overwinning. EMMS verdedigde het punt. Toch was er voor Heerde in de 87e minuut dé kans om alsnog met een overwinning naar huis te gaan. De ingevallen Dennis Calkhoven verscheen na een prima actie en dito pass van Raoul Wijenberg alleen voor de keeper. Helaas kon Dennis te weinig kracht meegeven aan zijn inzet. Zodoende eindigde EMMS – Heerde in 2-2. En dat leverde teleurgestelde gezichten op aan Heerde-zijde.

  Heerde bezet met 5 punten uit 4 wedstrijden een plekje in de middenmoot. Wie de stand echter goed bekijkt ziet dat het allemaal erg kort bij elkaar staat. Heerde krijgt volgende week Dedemsvaart op bezoek en speelt daarna uit bij VENO. Heerde zal minder wisselvallig moeten worden binnen een wedstrijd. De goede fases, die er zeker zijn, moeten langer gaan duren. Dan kunnen de punten niet achterblijven. Wees allen welkom volgende week op Sportpark Molenbeek!

  Opstelling Heerde: Vincent Mosterd, Michel Calkhoven (75. Nick Boterman), Rico Vos, Timo Olde Olthof, Maarten Tuin; Mike Bronsink, Raoul Wijenberg, Corstiaan Altenburg, Daan Nijmeijer (83. Dennis Calkhoven), Stijn Rorije (75. Jaro Wiessenberg), Elkjar Dijkgraaf.