• VV Heerde verliest derby van SEH (1-3)

25 apr 2022
  • Onder uitstekende omstandigheden met veel publiek en volop zon traden buren VV Heerde en SEH voor de tweede maal tegen elkaar aan in deze competitie. Aan de uitwedstrijd hield Heerde een punt over toen SEH diep in blessuretijd de 1-1 wist te maken. Vandaag was het echter SEH dat met de volle buit er vandoor ging. VV Heerde leidde bij rust nog wel met 1-0 na een hele snelle goal van Daan Nijmeijer, maar in de 2 e helft trof SEH driemaal doel. Eindstand 1-3.

Na het nodige vuurwerk, fakkels en rookbommen wat voor fraaie plaatjes zorgde trapten Heerde en SEH af. En waar de laatste rookpluimen nog wegtrokken was het al raak voor Heerde. SEH verdediger Dezijn verslikte zich in de bal waarna de snelle Daan Nijmeijer op de doelman af kon, deze omspeelde en 1-0 op het scorebord zette. En zeer welkome opsteker voor Heerde waarmee je zou denken dat de ploeg een enorme boost krijgt. Niks bleek minder waard. Heerde was deze middag zichzelf niet, durfde niet te voetballen en wanneer dat wel gebeurde grossierde de ploeg in foutieve passes. Bij SEH ging de bal makkelijker rond deze middag. De gasten hadden de 1e helft echter op hun beurt weer moeite om echt tot kansen te komen. Er was hier en daar dreiging rond de 16 van Heerde, maar het bleef vaak bij afstandsschoten die een makkelijk prooi waren voor doelmand Mosterd. Ondanks het matige spel van Heerde waren het wel de geel-zwarten die de betere kansen kregen op de 2-0. Eerst was Raoul Wijenberg erg dichtbij met een kopbal bij de 2e paal na een corner. Ook Dennis Calkhoven kreeg een goede kans nadat hij vanuit een vrije trap werd weggestoken in de 16. Zijn inzet werd echter gekeerd door doelman van Leeuwen. Met een 1-0 voorsprong zocht Heerde zodoende de kleedkamer op.

Ondanks het matige spel leek er voor Heerde nog niet veel aan de hand. De start van de 2e helft verliep voor Heerde echter rampzalig. Binnen een minuut of 7 werd de 1-0 voorsprong weggegeven en door SEH omgeturnd naar een 1-2 voorsprong voor de blauw-witten. Jochem Telleggen wist na een voorzet van Veldhuis uit de kluts de 1-1 te maken. Kort daarop volgde een corner die vanuit de 2e paal terug werd gekopt en zodoende bij de 1 e paal binnen kon worden gekopt door Moerenhout. Wedstrijd volledig op zijn kop. Heerde oogde de 2e helft machteloos en SEH had nu ook duidelijk de beter flow en het betere spel. Enige tijd viel er voor beide partijen geen kansen te noteren. Tot de 70e minuut. Waar Heerde wellicht geen recht had op meer kreeg het via Dennis Calkhoven alsnog een reuzekans om op 2-2 te komen. Zijn kopbal van een meter of 4 (op aangeven van Daan Nijmeijer) ging er op miraculeuze wijze niet in. In de tegenstoot kreeg SEH direct de kans op de wedstrijd op slot te gooien, maar Vincent Mosterd hield Heerde op de been. In de 78e minuut volgde de genadeklap alsnog voor Heerde, en wel op een erg zure manier. Vanuit overduidelijke buitenspelpositie, zoals later ook bevestigt op de beelden, schoot Bijsterbosch de 1-3 tegen de touwen. Scheidsrechter Mulder negeerde de grensrechter echter volledig. Nadat diezelfde Mulder de wedstrijd stillegde na wat vuurwerk achter het doel ontstond er de nodige hectiek. In die hectiek ontvingen assistent trainer Smit en Dennis Calkhoven de rode kaart. Na een korte onderbreking gingen beide ploegen nog op voor een minuut of 8, maar de angel was uit de wedstrijd.

Het mag duidelijk zijn dat Heerde vooral bij zichzelf te raden moet gaan. Het niveau vandaag was (ver) onder de maat en SEH stapte als verdiende winnaar van het veld. Voor Heerde is het zaak om de boel bij elkaar te rapen en op te richten voor nog 7 wedstrijden. De titelaspiraties kunnen voor even in de ijskast, maar in deze zo nu en dan onvoorspelbare competitie zou een goede reeks ook zomaar kunnen zorgen voor een andere aanblik op de stand…

Opstelling Heerde: Vincent Mosterd, Sylvan Vos (70. Chris van Manen), Raoul Wijenberg, Maarten Tuin (78. Amar Ugljanin), Rico Vos (65. Nick Boterman); Mike Bronsink, Elkjar Dijkgraaf (75. Michel Calkhoven), Dennis Calkhoven, Daan Nijmeijer, Nick Wijenberg, Corstiaan Altenburg.

Doelpuntenmaker Heerde: Daan Nijmeijer