• VV Heerde voortvarend van start met 6-0 overwinning op Pesse

21 sep 2020
  • Onder leiding van de nieuwe hoofdtrainer Daniel Holtman is VV Heerde goed uit de startblokken geschoten in de competitie. Op het zonovergoten Sportpark Molenbeek werd met 6-0 afgerekend tegen het onbekende Pesse. Na een 3-0 ruststand wisten de geel-zwarten ook in de 2e helft drie keer het net te vinden. Doelpuntenmakers aan Heerder-zijde waren Nick Wijenberg (2x), Raoul Wijenberg, Timo Olde Olthof, Daan Nijmeijer en Stijn Rorije.

Al binnen enkele minuten was het raak voor Heerde. Uit een scherp aangesneden corner van Daan Nijmeijer wist aanvoerder Timo Olde Olthof hard raak te koppen: 1-0! Heerde bleef Pesse onder druk zetten en na ruim een kwartier was het weer raak. Een mooie bal van Corstiaan Altenburg werd door spits Nick Wijenberg oog in oog met de keeper vakkundig afgerond, 2-0. Nog binnen het half uur besliste Heerde de wedstrijd met de mooiste goal van de middag. Na een individuele actie van Corstiaan Altenburg en een bal op de paal, belandde voor de voeten van Daan Nijmeijer. Na eerst zijn tegenstander door de benen te spelen, schoot Daan de bal kiezelhard in de winkelhaak: 3-0!

Heerde wilde ook na de rust het spel blijven bepalen. Het gaf deze middag nauwelijks kansen weg en als de wedstrijd nog niet beslist was, dan gebeurde dat wel in de 62e minuut. Na een pass van Corstiaan Altenburg en een slim overstapje van Nick Wijenberg, was het broer Raoul Wijenberg die de 4-0 op het scorebord zette. Enkele minuten later maakte Nick Wijenberg met zijn 2e van de middag de 5-0. Na deze goal werd hij vervangen door Stijn Rorije. Het slotakkoord was voor Stijn. Na geklungel in de verdediging bij Pesse belandde de bal voor zijn voeten. Hier wist Stijn wel raad mee door de bal in het dak van het doel binnen te knallen.

Al met al een goed begin van de geel-zwarten. Volgende week speelt Heerde uit tegen LAC Frisia in Leeuwarden dat met 1-0 verloor van EMMS in speelronde 1. Afgelopen seizoen wisten de Friezen te winnen op sportpark Molenbeek, dus Heerde kan vol aan de bak in Friesland.