• VV Heerde Vrouwen 1 vieren 2e competitiezege!

1 okt 2020
  • 𝐓𝐰𝐞𝐞𝐝𝐞 𝐜𝐨đĻ𝐩𝐞𝐭đĸ𝐭đĸ𝐞𝐰𝐞𝐝đŦ𝐭đĢđĸđŖ𝐝
    Na de goede wedstrijd vorige week tegen de dames van VIOS Vaassen gingen we met veel zelfvertrouwen de wedstrijd tegen Beekbergen VR1 in. De week voorafgaande werd er goed en fanatiek getraind en was er gelukkig ook tijd veel plezier. In de wedstrijdbespreking werd er wel aangeven dat we scherp moesten beginnen omdat volgens de uitslagen in de beker en competitie Beekbergen nog wel eens een pittige kluif kon worden.

𝐎𝐩đŦ𝐭𝐞đĨđĨđĸ𝐧𝐠
    Goal: Michelle.
    Achterhoede: Quincy, Demi en Lieke centraal, Joyce.
    Middenveld: Romy, Claudia en Dominique.
    Voorhoede: Shannen, Daphne, Niamh.
    Wissels: Jo-ann, Ilse, Moniek.
    Afwezig: Paulien, Alma en Simone.

Na het eerste fluit signaal begonnen we inderdaad scherp aan de wedstrijd en konden we al in de tweede minuut via een goede aanval aan de rechterkant Niamh in stelling brengen, zij ronde deze kans geweldig af om de 1-0 op het scorebord brengen. We konden niet lang van deze voorsprong genieten want nog geen minuut later kreeg de snelle linksbuiten van Beekbergen de kans om de stand gelijk te maken en die kans liet ze zich niet ontnemen. Na deze 1-1 gingen we door waar we mee begonnen waren en dat resulteerde in de 4de minuut in de 2-1 door wederom Niamh, een aanval enigszins vergelijkbaar met het eerste doelpunt. Maar ook deze voorsprong konden we niet lang vasthouden, want 3 minuten later was het wederom snelle linksbuiten van Beekbergen die onze verdediging te snel af en de gelijkmaker scoorde. We kregen na deze gelijkmaker nog diverse kansen/mogelijkheden, Shannen was in minuut 9 dichtbij maar haar schot ging net naast. Verder was er nog een grote kans voor Claudia uit een corner miste zij deze kans.

We bleven drukken en De volgende kans in minuut 19 van Niamh miste het doel maar op een haartje. Claudia kreeg in minuut 25 een kans toen zij alleen voor de keeper kwam, maar de goalie van Beekbergen kon dit schot keren. Toen in de 26ste minuut Niamh een voorzet gaf vanaf rechts werd deze bijna door een verdedigster in eigen doel gewerkt, uit de corner die daar uit volgende kreeg Niamh het bijna voor elkaar om hier rechtsteeks uit te scoren.

In minuut 35 was het bijna Claudia die ons met een afstandsschot toch bijna op voorsprong bracht, haar schot miste het doel maar net. Maar ook Beekbergen bleef gevaarlijk dat resulteerde in weer een snelle counter die maar net gemist werd door hun aanvalster. Maar gelukkig kwam er toch de verdiende voorsprong voor Heerde, in minuut 38 werd er vanuit het middenveld door Dominique een prima steekbal gegeven waardoor Niamh haar derde doelpunt van deze middag kon aantekenen. Verder was er nog vlak voor rust nog de mogelijkheid om de ze voorsprong nog te vergroten maar na een prima voorzet van Niamh kwam Shannen net een teentje te kort om de bal binnen te werken.

We gingen rusten met een 3-2 voorsprong.

Na de rust was er in minuut 50 een mogelijkheid voor Daphne, haar schot werd gekeerd door de keepster van Beekbergen. Nog geen minuut later was er een prima kans voor Beekbergen maar gelukkig werd dit schot prima gepareerd door Michelle. We bleven voetballen en dat resulteerde in minuut 52 in een prima combinatie tussen Claudia en Daphne, waardoor Daphne de 4-2 scoorde. Mijn complimenten voor het team van Beekbergen die opzoek bleef naar de aansluittreffer, wat ook bijna gebeurde maar een gevaarlijk schot vanaf links werd gelukkig prima gepakt door Michelle.

Toen kregen we in deze wedstrijd de penalty momenten, in minuut 59 maakte een verdedigster van Beekbergen hands dus kon de scheidsrechter niet anders dan naar de penaltystip te wijzen. Nadat Domi de vorige wedstrijd de penalty miste was het nu aan Daphne om deze te verzilveren. Daphne legt aan maar de keepster pakt de bal, jammer maar helaas. Maar de scheidsrechter floot en wees nogmaals naar de elfmeterstip, wat was het geval de keepster was te vroeg naar voren gekomen. Dus nogmaals een kans voor Daphne om het foutje te herstellen. Penalty 2 werd gelukkig beter ingeschoten maar kwam via de onderkant lat net niet over lijn, dus geen 5-2 op het scorebord.

Beekbergen bleef drukken en een afstandsschot van een middenvelder van Beekbergen werd op de doellijn gekeerd door het lichaam/schouder van Romy, dit was een echt VAR momentje geweest. We bleven gebruik maken onze snelle buitenspeelsters waarbij Niamh op een gegeven moment alleen voor de keeper kwam deze omspeelde maar net te ver naar buiten werd gedrongen waardoor ze niet meer kon scoren. Niet veel later een afstandsschot van Claudia die de keepster net overtikte. Vanuit de daaruit volgende corner was het Domi die met een kopbal bijna doel trof.

Daarna was het weer Claudia die 2 maal dichtbij een doelpunt kwam, maar deze schoten werden naast getikt door de goed keepende keepster van Beekbergen. Waarna Domi vanuit een corner weer met een kopbal dicht bij de 5-2 was, deze ging helaas net naast. Maar toch kwam de 5-2 op het scorebord, vanuit het middenveld werd er een pass verstuurd door Claudia waardoor Niamh haar 4de doelpunt van de middag kon maken.

De nichtjes Domi, in minuut 80, en Romy, in minuut 97, nadat ze ÊÊn op ÊÊn met de keeper kwamen nog grote kansen om de voorsprong te vergoten, beiden misten helaas. Al met al weer een prima wedstrijd met een prima resultaat tegen een goede tegenstander.

Ik wil als laatste nog 2 personen bedanken, als eerste Moniek, geweldig dat je na je eigen wedstrijd met de MO19 bij ons wilde aansluiten en als tweede Edwin Rorije voor beschikbaar stellen van de reserveshirts van Heerde 2.

A.s. zaterdag 03 oktober 2020 spelen wij de volgende wedstrijd tegen Hattem!
    Tekstchrijver: Jan van Huffelen