• VV Heerde wint met 1-4 in Vierhouten

16 mei 2022
  • Heerde heeft de 4 e zege op rij geboekt door met 1-4 te winnen in en tegen Vierhouten. Op een hobbelig veld was de wedstrijd niet vaak oogstrelend, liepen de irritaties soms op, maar stapte Heerde uiteindelijk eenvoudig als winnaar van het veld. De van schorsing teruggekeerde Dennis Calkhoven drukte direct zijn stempel met drie treffers. Ook Daan Nijmeijer wist deze middag het net te vinden.

Heerde startte goed deze middag. Het zette Vierhouten onder druk en dat leverde na 12 minuten een voorsprong op. Na een vlotte combinatie tussen Nick Wijenberg en Dennis Calkhoven krulde laatstgenoemde de bal op prachtige wijze in de kruising. Heerde bleef daarna doordrukken en had binnen 20 minuten op 0-3 kunnen staan. Tot ieders verbazing kende de scheidstrechter echter geen penalty toe aan Nick Wijenberg en een tweede treffer van Dennis Calkhoven werd afgekeurd wegens vermeend buitenspel. Vierhouten kwam niet vaak onder de druk vandaan, maar de eerste keer dat, dat lukte was het wel raak. In de counter moest de geblesseerd geraakte Elkjar Dijkgraaf de achtervolging staken waarna de Vierhouten aanvaller een afvallende bal goed afrondde: 1-1. Heerde wilde nog voor rust de voorsprong herstellen. Dat lukte in de 42e minuut toen Daan Nijmeijer uit een scrimmage van dichtbij de bal tegen de touwen kon jagen. 1-2! Na een 1e helft die bol stond van de overtredingen en waar de zuivere speeltijd niet bijster hoog zal zijn geweest, zocht Heerde dus alsnog met een voorsprong de kleedkamer op.

In de 2e helft eenzelfde spelbeeld. Heerde zocht de aanval, Vierhouten probeerde het achterin dicht te houden. Binnen het uur kwam Heerde echter op een 1-3 voorsprong. Een korte corner via Corstiaan Altenburg en Daan Nijmeijer werd binnen gekopt door Dennis Calkhoven. In het restant liepen de irritaties wat op. Een opstootje, waarbij de Vierhouten verdediger het nodig vond te spugen, kregen zowel hij als Daan Nijmeijer geel. Toen diezelfde verdediger even later een elleboog uitdeelde aan Nick Boterman, ontving hij zijn 2e gele en dus rode kaart. Heerde ging ondertussen op zoek naar meer. Via Daan Nijmeijer en de ingevallen Max de Rooy kreeg het ook nog wel kansen. Het slotstuk was echter wederom voor Dennis Calkhoven die op fraaie wijze wegdraaide bij zijn directe tegenstander en beheerst afrondde in de lange hoek. Eindstand 1-4. Door deze overwinning en de winst van VEVO bij SEH is Heerde opgeklommen naar plek 2 op de ranglijst. Voor Heerde wachten nog (minimaal) drie finales, te beginnen met volgende week de thuiswedstrijd tegen SDS.

Opstelling Heerde: Vincent Mosterd, Rico Vos (46. Sylvan Vos), Michael Wolf (70. Chris van Manen), Maarten Tuin, Nick Boterman, Elkjar Dijkgraaf (23. Raoul Wijenberg, 46. Max de Rooy), Mike Bronsink, Dennis Calkhoven, Daan Nijmeijer, Nick Wijenberg (70. Maarten Smit), Corstiaan Altenburg.

Doelpuntenmakers: 12. Dennis Calkhoven, 42. Daan Nijmeijer, 58. Dennis Calkhoven, 85. Dennis Calkhoven.