• VV Heerde wint met ruime cijfers van SDS (5-1)

23 mei 2022
  • VV Heerde heeft thuis tegen SDS’55 de vijfde overwinning op rij geboekt. De geel-zwarten wonnen met 5-1 van SDS uit Wekerom. Al in de 1e helft liep Heerde uit naar een 3-0 voorsprong, maar een treffer uit het niets vlak voor rust van de gasten bracht toch nog enige spanning in de wedstrijd. Pas in blessuretijd liep Heerde uit naar een ruime overwinning. Daan Nijmeijer wist driemaal het net te vinden deze middag. De andere doelpunten kwamen op naam van Max de Rooy en Nick Wijenberg.

Heerde mistte deze middag een trio aan middenvelders. Met Nick Wijenberg, normaliter spits van beroep, op het middenveld en het basisdebuut van talent Maarten Smit startte Heerde uitstekend in deze thuiswedstrijd. Het was diezelfde Maarten Smit die de snelle Daan Nijmeijer diep stuurde in de 12e minuut. Nijmeijer was zijn directe tegenstander te snel af en hield zijn hoofd koel in de 1 op 1 met de keeper: 1-0 Heerde! Ruim tien minuten later was Nijmeijer er weer vandoor na een slim overstapje van Sylvan Vos. Dit keer rondde Nijmeijer met een bekeken lob af: 2-0! Heerde bleef de betere ploeg, gaf geen kans weg en ging op zoek naar meer. En dat lukte. Een schot/voorzet van Corstiaan Altenburg spatte uiteen op de lat. In de rebound belandde de bal voor de voeten van Nick Wijenberg die de bal kundig in de verre hoek volleerde en Heerde daarmee op een riante 3-0 voorsprong zette in de 37e minuut. De wedstrijd leek in de tas, maar één moment van onoplettendheid werd op slag van rust afgestraft door SDS. Door deze treffer kreeg een geslagen SDS toch weer goede moed.

Door deze goede moed kende de 2e helft een wat ander spelbeeld. Zonder echt kansen te creëren liet SDS zich wel meer gelden. Aan de kant van Heerde werd het spel wat rommeliger, maar kansen werden er nog steeds gecreëerd. Tweemaal via Daan Nijmeijer en tweemaal via de ingevallen Max de Rooy liet Heerde grote kansen liggen om de wedstrijd weer volledig in het slot te gooien. Aan de andere kant kwam SDS, ondanks de nodige druk, niet verder dan een schietkans van binnen de 16. Uiteindelijk sloeg Heerde nog tweemaal kort achter elkaar toe in blessuretijd. Eerst was het Daan Nijmeijer die zijn hattrick compleet maakte door fraai met rechts binnen te krullen (4-1). Een minuut later dwong Dennis Calkhoven met zijn inzet de keeper van SDS tot een uiterste krachtinspanning, maar de rebound was een koud kunstje voor Max de Rooy (5-1). Heerde heeft het deze middag te lang een wedstrijd laten zijn, maar wint uiteindelijk toch met ruime cijfers. Iets wat met het oog op de stand niet geheel onbelangrijk is.

Voor Heerde staan er nog twee wedstrijden op het programma, te beginnen met WZC-uit. De Wapenvelders zijn zo goed als zeker van plek 4. Alleen als Heerde wint, blijft het in de race voor de titel. Maar ook de strijd om plek 2/3 is van belang. Plek 2 betekent namelijk één ronde vrijstelling in de nacompetitie ten opzichte van plek 3. Het belooft een spannend slot van de competitie te worden!

Opstelling Heerde: Vincent Mosterd, Rico Vos (60. Michel Calkhoven), Michael Wolf, Maarten Tuin, Nick Boterman (80. Chris van Manen), Maarten Smit (80. Timo Olde Olthof), Nick Wijenberg, Dennis Calkhoven, Daan Nijmeijer, Sylvan Vos (75. Dennis Bronsink), Corstiaan Altenburg (60. Max de Rooy).

Doelpuntenmakers: 12. Daan Nijmeijer, 23. Daan Nijmeijer, 37. Nick Wijenberg, 45. Doelpunt SDS, 90+2. Daan Nijmeijer, 90+3. Max de Rooy.