• VV Heerde wint ook 3e bekerwedstrijd in en tegen Oene

18 sep 2022
  • VV Heerde wint ook 3e bekerwedstrijd in en tegen Oene (1-2)

Heerde is door naar de volgende ronde van het bekertoernooi. De geel-zwarten deden dat door alle drie de bekerwedstrijden in winst om te zetten. Op de 3e speeldag werd Oene in eigen huis verslagen. Het winnende doelpunt werd gemaakt uit een vrije trap van Raoul Wijenberg. Sylvan Vos nam het 1e doelpunt voor zijn rekening.

Heerde begon goed aan de wedstrijd. Al in de 2e minuut was Timo Olde Olthof dichtbij een treffer uit een corner. In de 5e minuut was het wel raak. Sylvan Vos werd vrijgespeeld op rechts. Oog in oog met Oene doelman Riphagen schoot Sylvan overtuigend raak, 0-1 Heerde! Gek genoeg zakte Heerde na de 0-1 weg in niveau. Heerde was zoekende en had moeite om het geliefde positiespel te spelen. Oene was in het restant van de 1e helft de bovenliggende partij, zonder daarbij veel kansen te creëren. Oene kwam na circa 25 minuten spelen terug door een ongelukkig eigen doelpunt van Rico Vos. Beide ploegen kregen nog één echte kans om voor rust te scoren, waarbij de grootste voor Heerde aanvaller Daan Nijmeijer was toen hij alleen op de keeper af kon, maar niet afrondde. 1-1 bij rust.

De rust werd gebruikt voor wat tactische wijzingen, maar vooral om de ploeg op te peppen. En dat werkte, want Heerde speelde een veel betere 2e helft. Halverwege de 2e helft kwam Heerde weer op voorsprong. Raoul Wijenberg promoveerde een vrije trap op randje 16 tot doelpunt, 1-2 Heerde! Oene leek aangeslagen en Heerde had de wedstrijd nu onder controle. In het restant van de 2e helft kregen de geel-zwarten ook meerdere goede kansen om de score verder uit te breiden,  maar het ontbrak aan scherpte voor de goal. De wedstrijd bleef daardoor spannend tot het einde, al was Oene niet meer bij machte om tot echte kansen te komen.

Met negen punten uit drie wedstrijden en alle andere ploegen op drie punten, sluit Heerde deze bekerpoule soeverein af als koploper. Oene-uit was tevens de laatste wedstrijd voordat de competitie begint. Met 8 overwinningen in 9 wedstrijden mag gesteld worden dat Heerde een uitstekende voorbereiding heeft gedraaid. Komende zaterdag start Heerde de competitie met een uitwedstrijd tegen Hardenberg ’85.

Doelpuntenmakers: 5. Sylvan Vos, 25. Doelpunt Oene, 69. Raoul Wijenberg.

Foto s van de wedstrijd op Facebook Heerde 1