• VV Heerde wint van EZC (2-0)

25 okt 2021
  • Ook de 2e thuiswedstrijd van het seizoen is door VV Heerde omgezet in drie punten. Heerde speelde in beide helften de nodige kansen bij elkaar, maar wist er daar uiteindelijk slechts twee van te benutten. Raoul Wijenberg zette Heerde binnen een half uur op een 1-0 voorsprong. Aanvoerder Timo Olde Olthof gooide in de 65e minuut de wedstrijd in het slot.

Heerde speelde deze middag geconcentreerd en geduldig. Dat was ook noodzakelijk aangezien tegenstander EZC niet naar Heerde was gekomen om aan te vallen. In de 1e helft creëerde Heerde een aantal goede kansen, maar vond het vaak de sterk keepende Jasper Potkamp op zijn weg. Een kopbal van Daan Nijmeijer op de lat en een puntertje van Corstiaan Altenburg leverden geen doelpunt op. In de 22e minuut was het wel raak toen Raoul Wijenberg een hoge kopbal van Corstiaan Altenburg in één keer op de pantoffel nam en de bal de winkelhaak in joeg. 1-0! In het restant van de 1e helft was het dezelfde Raoul Wijenberg die tweemaal erg dichtbij zijn tweede treffer was, maar beide pogingen troffen geen doel. Daarom ging Heerde met ‘slechts’ 1-0 de rust in na een 1e helft waarin EZC eenmaal gevaarlijk was geworden via een individuele actie van Marc van Petersen.

De 2e helft een zelfde spelbeeld. Heerde had de bal en probeerde geduldig tot kansen te komen. En ook in de 2e helft waren er meerdere 100% kansen te noteren. In de 65e minuut werd de wedstrijd in het slot gegooid door een kopbal van Timo Olde Oltrhof na goed voorbereidend werk van Raoul Wijenberg. Ook Mike Bronsink en de ingevallen Nick Wijenberg kregen kansen om op het scoreformulier te komen.

Al met al wint Heerde de derby tegen EZC eenvoudig, maar de geel-zwarten kunnen zichzelf wel verwijten dat te weinig kansen omgezet zijn in doelpunten. Volgende week gaat VV Heerde op bezoek bij Harskamp dat net als Heerde 10 punten heeft, maar wel een wedstrijd meer heeft gespeeld.

Opstelling Heerde: Vincent Mosterd, Rico Vos (65. Michel Calkhoven), Timo Olde Olthof, Maarten Tuin, Nick Boterman; Mike Bronksink, Elkjar Dijkgraaf, Raoul Wijenberg, Daan Nijmeijer, Corstiaan Altenburg, Sylvan Vos (75 Nick Wijenberg).
    Doelpuntenmakers: Raoul Wijenberg, Timo Olde Olthof.