• Winst eerste competitiewedstrijd Vrouwen 1

26 sep 2021
  • Na 2 bekerwedstrijden waar we goed tegenstand konden bieden tegen vierde klasse teams stond de eerste competitiewedstrijd op het programma.
    De tegenstander was het vrouwen 2 elftal van VIOS uit Vaassen een op papier lastige tegenstander.

De opdracht was scherp en fel aan de wedstrijd beginnen maar het was VIOS die in minuut 3 de eerste kans kreeg deze werd gelukkig naast geschoten. Nog geen 2 minuten later kreeg wederom VIOS een grote kans maar door goed keeperswerk van Michelle hielden we de nul.

Na deze kans van VIOS kwamen we beter in het spel er werden er met goed lopende gecombinaties diverse kansen gerealiseerd.
    Het eerste wapenfeit van de Heerder vrouwen kwam in de 8ste minuut het was Rachèl die vanaf ongeveer 20 meter met een afstandsschot de Vaassense doelvrouw probeerde te verschalken, deze was in staat om de inzet te pakken. In de minuten die daarop volgenden waren er grote kansen voor Shannen (net naast) en Romy (redding keepster).
    In minuut 21 kwam dan eindelijk de welverdiende voorsprong op het scorebord, na een prachtige combinatie met Niamh schoot Rachèl de 1-0 binnen. Na dit doelpunt bleven we goed voetballen wat resulteerde in de 23ste minuut in een goed schot van Daphne die net het doel miste. In de 32ste minuut was het wederom Rachèl die met een afstandsschot ditmaal wel de bal achter de keepster van VIOS wist te krijgen, 2-0. Na dit doelpunt was het Niamh die in minuut 34 doel trof, met een typische Niamh actie, op snelheid en een goed schot. Met een 3-0 voorsprong gingen we de rust in.

In de rust met een bekertje ranja was de peptalk erg kort, gewoon doorgaan in de tweede helft waar we de eerste helft mee geëindigd waren, goed voetbal op de mat leggen en kansen creëren.

De tweede helft begonnen we weer goed in de 49ste minuut kregen we een corner die door Domi werd ingekopt maar helaas kon deze gepareerd worden door de keepster. In minuut 53 was het Niamh met een schitterende voorzet vanaf rechts die Lot net naast schoot.
    We bleven na een aantal wissels het spel dicteren en op zoek naar de 4-0 deze kwam er in de 65ste minuut. Vanaf de linkerkant was het Rachèl die doel trof en daarmee haar hattrick compleet maakte. Even voor de penningmeester: ze heeft de bal niet mee naar huis genomen.

Daarna waren er nog diverse kansen om de voorsprong nog meer te vergroten: Domi kopte de bal vanuit een corner snoeihard op lat, Romy schoot net over, Lot die vanuit een voorzet weer net miste.
    Omdat er behoorlijk wat blessurebehandelingen waren geweest kwamen er nog 7 minuten aan extra tijd bij, in deze tijd was het Niamh die tot tweemaal toe een grote kans kreeg maar ze trof helaas geen doel. In minuut 96 was het Romy die wel doel trof maar was dit helaas, volgens de grensrechter, buitenspel.

We kunnen terugkijken na een prima wedstrijd met goed spel en veel kansen en daarbij hebben we weinig weggegeven.
    Aankomende zaterdag staat ons weer een derby te wachten tegen de dames van VEVO uit Veessen, hopelijk kunnen we het goede spel van de afgelopen wedstrijden doorzetten.

Ik wil nog wel even Lot en Marcha van de MO17 bedanken voor het meedoen en Ilse voor het maken van de foto's.