• WVF JO9-5 op bezoek in Heerde

15 nov 2022
  • In plaats van een uitwedstrijd in Zwolle ontvangen wij WVF JO9-5 op ons mooie Sportpark Molenbeek.
    In aanloop van de wedstrijd moet Cas Topçu afhaken i.v.m. buikgriep en zijn spelers Luuk Verwoert en Nena helaas verhinderd. Dit gemis zal voor de begeleiding een hele uitdaging worden om de opstelling compleet te maken en de wedstijd tot een goed einde te leiden. Tijdens de tactiekbespreking weten wij dat we vandaag een sportieve uitdaging hebben in de achterhoede en daarom wordt alles nog even goed doorgenomen zodat iedereen weet wat van hem of haar wordt verwacht.

Om 10:00 uur rolt de bal over veld 2 onder leiding van scheidsrechter Dennie de Graaf.
    Beide elftallen zijn aan elkaar gewaagd en in de 2-de minuut juichen de Heerde supporters voor een prachtig doelpunt van Kay Nieuwenhuis (1-0).
    Keeper Teun van der Velden weet de nul te houden door een geweldige redding, echter in de 4-de minuut komt WVF toch nog op gelijke hoogte door een goede aanval.
    Beide elftallen laten zien dat zij voor de winst voetballen en in de 15-de minuut staat Heerde met 2-1 achter. Toch blijft Heerde er in geloven en trekken de stand binnen een minuut weer gelijk door doelpunten maker Dex Topçu (2-2). De aanvallers van WVF hebben het knap lastig doordat Jamie erg goed verdedigd, mede hierdoor kan Kay Nieuwenhuis opnieuw scoren en maakt hiermee zijn tweede doelpunt voor Heerde (3-2).

De begeleiders gegeven de spelers na de tactische teambespreking een nieuwe opdracht mee het veld in en doordat Dex Topçu goed de bal opjaagt in het strafschopgebied wordt de 4-2 gerealiseerd. Dames Rahaf en Nora leggen tijdens wedstrijd de nodige meters af en strijden om de bal over het gehele veld. Keeper Teun van der Velden wordt in de 2-de helft gehinderd door de laag staande zon en hierdoor weet WVF nog twee keer te scoren (4-4). Lana de Graaf verruild haar plek als laatste dame in de achterhoede voor de spits positie, maar helaas levert deze verandering van positie haar geen doelpunt op.

Middenvelder Silvan van der Zwan ziet zijn harde werken voor het team beloond worden door mooi doelpunt voor het geel-zwarte team (5-4).
    In de slotfase lijkt het wel eenrichtingsverkeer richting de goal van WVF, dit levert een mooie verdiende eindstand op van 6-4, waarbij Dex Topçu opnieuw een goaltje meepakt.

Een groot compliment voor alle spelers, want ze hebben alles gegeven voor deze overwinning.
    Uiteraard wordt de overwinning flink gevierd in de kantine van VV Heerde.