• WZC JO9-1 op geluk langs Heerde JO9-1JM

  28 nov 2022
 • Zaterdag 26-11-2022 om 08:15 uur is het team van Heerde JO9-1JM compleet en zo vertrekken wij op eigen gelegenheid naar het Sportpark Monnikenbos te Wapenveld.
  Eenmaal op het sportcomplex aangekomen is het zoeken en wachten op welk veld er mag worden gevoetbald, helaas is het veld nog niet uitgezet en dus beginnen wij maar vast met de warming-up. De scheidsrechter van Wapenveld wil plotsklaps starten met de wedstrijd, echter is Jeffrey Topçu nog bezig met het bespreken van de opstelling. Nadat het team is toegesproken, de opstelling is bepaald en de tactiek is doorgesproken betreden wij als team het veld.

  De tactiek van WZC lijkt al snel duidelijk te worden, vanaf het eerste fluitsignaal wordt er zo snel mogelijk naar voren gespeeld en het is dan aan de voorhoede om de bal in de goal te werken. Deze tactiek levert de thuisploeg in de 2-de minuut al de 1-0 voorsprong op. Gelukkig weet Kay Nieuwenhuis in de 5-de minuut met een hard schot de gelijkmaker voor Heerde te realiseren, waardoor de wedstrijd weer in balans is. Het spel golft heen en weer en beide teams krijgen volop kansen, voor de toeschouwers is het een mooie pot voetbal om naar te kijken.

  Een overtreding van WZC levert Heerde een vrije trap voor op, Kay neemt de vrije trap die in het strafschop gebied voor de voeten van Silvan van der Zwan beland. Silvan hoeft niet lang na te denken om deze kans te verzilveren tot een doelpunt. Heerde gaat met 1-2 aan de leiding.

  De tactiek van WZC lijkt goed uit te pakken want binnen vijf minuten weten zij nog drie keer te scoren (4-2), of het nu komt door de kou of de doordeweekse wedstrijd van afgelopen woensdag, onze verdedigers hebben moeite om hun posities goed te behouden.

  Na het wisselen van de helften spelen we met opgeheven koppies de bal snel rond en binnen een minuut na rust is het Silvan die met een mooie lob de keeper op het verkeerde been zet. Heerde weet zich hiermee terug te vechten in de wedstrijd en staat nu nipt achter met een 4-3 stand. De supporters van Heerde voelen dat er meer in zit en moedigen de spelers aan.
  In de 26-ste minuut komen we door goed samenspel op gelijk hoogte door een hattrick van Silvan (4-4) Een minuut later heeft ook Rahaf haar doelpunt te pakken en staat Heerde op een 4-5 voorsprong.

  Toeschouwers en ouders van WZC laten hun ongenoegen horen en dit leidt onnodig tot enkele onsportieve opmerkingen. Een speler van Heerde zou qua leeftijd niet meer in de JO9 mogen voetballen. Hierop besluiten de ouders zijn ID-kaart te tonen om deze vervelende discussie tot een goed einde te leiden.
  In de laatste 10 minuten kan keeper Cas Topçu niet voorkomen dat er nog drie doelpunten vallen, waardoor Heerde met een 8-5 nederlaag naar huis gaat.

  De talenten van Heerde scoren in de penalty-reeks bijna vanuit alle standen raak en zo is dit toch nog een kleine pleister op de wonde.